Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Solnedgång i röda färger

Gyllenhielmska leden - 36 km

Gyllenhielmska leden är en vandringsled som sträcker sig 36 km från Årbystugan i utkanten av Eskilstuna, via Torshälla till Sundbyholms gästhamn och sedan vidare till Björsund.

Varierad natur

Gyllenhielmska leden är uppmarkerad med orange färgmarkeringar som visar vägen genom vacker natur, skog, över bergknallar och längs fält. Det går fint att gå i båda riktningarna och du kan starta där det passar dig bäst.

Bo längs vägen

På sommaren kan du stanna till och ta ett bad i Sundbyholm, i Slätviken eller vid Ostra knall. Det finns flera boendealternativ, hotell, stugor eller camping, kring lederna.

Fortsätt till Pilgrimsleden

Det finns en förlängning på Gyllenhielmska leden från Sundbyholm till Björsund där den knyts samman med Pilgrimsleden som tar vid på andra sidan sundet.

Kontakt

Webb: eskilstuna.se

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.