Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

liten väg med gärdsgård och träd som har höstfärger. I bakgrunden syns ett rött hus

Årby naturreservat & friluftsområde

Årby naturreservat och friluftsområde är ett stadsnära och trevligt utflyktsmål i Eskilstuna.

Ett stadsnära utflyktsmål

Vid östra infarten till Eskilstuna ligger Årby friluftsområde. Ett trevligt utflyktsmål för alla som tycker om att vara ute i skog och mark.

Vad sägs om en löparrunda i något av motionsspåren eller kanske en stilla promenad på någon av stigarna. Gyllenhielmska leden går genom naturreservatet som ligger här. I reservatet finns flera fornlämningar, äldre kulturväxter och lövträd.

Ett varierat naturområde

Årby naturreservat är ett varierat naturområde med odlingslandskap, hagmark och skogsbackar. Området består av delar av flera gamla gårdar som legat på platsen sedan 1600-talet, men odlingslandskapet har anor från järnåldern.

Naturstugan, grill- och lekplatser

I naturstugan finns information om alla naturreservat som kommunen förvaltar och en utställning om ekosystemet. En naturvägledare finns på plats som kan berätta om naturvård. Vid Naturstugan finns grill- och lekplatser.


Kontakt

Webb: eskilstuna.se

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.