Night campfire at the night with blurred dark fores.

Läger- och grillplatser i Eskilstuna

För dig som gillar att vara utomhus, laga mat över öppen eld och njuta av naturen har vi sammanställt en lista med tips på läger- och grillplatser i Eskilstunatrakten.

Grilla korv och marshmallows tillsammans

Visst är det är härligt att umgås i naturen? Det finns många grillplatser, vindskydd och andra mysiga platser i och omkring Eskilstuna som passar fint för skönt utomhushäng.

Klä er efter väder, packa ned någon varm dryck och något gott att grilla. Tänk på att ta med egen ved till grillplatsen.

Grillplatser för utomhushäng

I Skiren-Kvickens naturreservat finns en lättillgänglig grillplats. Vägen dit är anpassad för både barnvagn och rörelsehindrade.

I Vilsta finns det grillplatser, toaletter och raststuga. Om det är snö kan man även passa på att njuta av vinteraktiviteter som skidåkning och pulkarace.

Vid Årbystugan finns det grillplatser som ligger i nära anslutning till en lekplats.

Vid Sundbyholmsbadet längs med udden finns det flera iordningställda grillplatser. Det finns även en lättillgänglig grillplats för barnvagn och rörelsehindrade i början av badstranden vid bryggan för rörelsehindrade.

Lägerplatser med vindskydd

Blåsiga dagar kanske man hellre ses någonstans där man vet att man kan fly undan vinden en stund. Utmed Sörmlandsleden finns det flera vindskydd.

Kvarntorps naturreservat
Ett vindskydd finns vid Boängsudden och bakom Kvarntorp används en hällmark med utsikt över sjön ofta som rastplats.
Skärmskydd: Kvarntorp - N 59° 13.905' E 16° 23.311'

Sandviken
Utmed Sörmlandsledens etapp 24:3 Kvarntorp - Svalboviken finns det två skärmskydd. Ett i Kvarntorp som nämns ovan. Och ett i Sandviken.
Skärmskydd: Sandviken N 59° 13.234' E 16° 21.745'

Skjulsta

Vid Skjulsta finns det grillplatser och ett stort vindskydd till höger efter bron. Under vinterhalvåret finns en tipi för skydd mot väder och vind nära Skjulstabadet.