Vänner som har en sommarpicknick i gröngräset

Picknick i Eskilstuna

Här bjuder vi på de bästa tipsen för din picknick i Eskilstuna. Den lokala maten, de finaste platserna och andra måsten för en lyckad sommarpicknick ute i naturen.

Picknickplatser, picknickinspiration och picknickmat

Vi har samlat tips och tricks för den bästa picknickupplevelsen i Eskilstuna. Platsen, maten och sällskapet är avgörande. Njut av picknick på bryggflotte och puttra fram på Mälaren. Eller ta med picknickkorgen på cykeln till ett naturreservat och upplev lugnet. Godast blir picknicken med lokalproducerat innehåll i matsäcken.

Bästa picknickplatserna i Eskilstuna

Välj plats efter humör. Kanske vill du mysa i en av Eskilstunas stadsnära parker eller njuta av picknicken samtidigt so u doppar tårna i kluckande Mälarvatten? Vi har valt ut några toppenplatser för en lyckad picknick.

Bästa picknickplatserna i Torshälla

Även Torshälla bjuder på ett olika typer av fina picknickplatser. Krusgårdsparken är ett bra val för barn och vuxna som vill ha en lite mer aktiv picknickstund, medan Ekbackens naturreservat inbjuder till lugn och ro. Fin utsikt och skulpturkonst får du på Holmberget.

Picknickplatser med grillplats

För den som vill starta grillen ute i naturen finns flera bra picknickplatser med grillmöjlighet runt om i Eskilstuna. Glöm inte att du behöver ta med egen ved.

Bästa lokala picknickmaten

Vill du slippa förbereda picknickmaten själv? Här får du tips på lokala ställen som erbjuder smidiga alternativ för picknicken.

Annat skoj för picknicken

Kanske vill du bara ligga på en filt och se molnen segla förbi. Eller så gillar du att ha med dig lite skojig underhållning i packningen. Här får du bästa tipsen!

  • Ta med en kortlek,
  • ta med badkläder,
  • spela Yatzy,
  • spela kubb,
  • läs en god bok,
  • titta på utsikten,
  • ta ett skutt ner i Mälaren för ett svalkande dopp
  • fota och minns din picknick i kallaste december.

Lite användbar läsning inför din picknick


Närbild på en picnic uppdukat på en mörkblå filt. Ostar, vindruvor och uppskurna meloner är tydliga.

Foto: Therese Andersson