Grönska i Stadsparken i Eskilstuna

Stadsparken

Den stora och mycket gröna stadsparken i Eskilstuna ligger vackert belägen vid Eskilstunaån. Stadsparken är en uppskattad plats och har något för alla såsom lekpark, beachvolleybollplan och konstverk.

Vacker park med plats för samvaro

Stadsparken anlades år 1877 och omfattar sex hektar. Idag har den ett vackert uppväxt trädbestånd med öppna gräsytor, många sittplatser, blomsterrabatter, två lekplatser, en fågeldamm, beachvolleybollplan och en sandstrand med parasoll för soliga dagar.

Två lekparker

Ta med dig barnen till Stadsparken för att gunga eller leka i någon av de två lekparkerna. Här hittar du rutschkanor och gungor och många andra roliga saker att prova på.

Eskilstuna Wakepark

I Eskilstunaån i höjd med Stadsparken ligger Eskilstuna Wakepark med sina vita upphöjda hopp och en lina som drar åkarna fram och tillbaka.

Mat, glass och dryck

Hos Miami Najs, som ligger vägg i vägg med wakeparken, kan du njuta av enklare mat och kalla drinkar på uteserveringen med sand mellan tårna. Brevid Tornlekplatsen hittar du glasskiosken Odd Jennys. Rakt över gatan ligger den populära kvarterskrogen Café Norr.

Klosters kyrka

Intill parken ligger Klosters Kyrka, ett av Eskilstunas landmärken. En ståtlig byggnad väl värd ett besök.

Evenemang i Stadsparken

Picnic i Parken är ett årligen återkommande evenemang, som arrangeras av ideella krafter, i Stadsparken. Här arrangeras även fler evenemang under året.

Kontakt

Adress: Stadsparken, Strandgatan, Eskilstuna

Webb: Eskilstuna.se