Konstverk utomhus i en grönskande park

Holmberget och skulpturparken

Mitt i Torshälla ligger Holmberget, Torshällas stadspark, som funnits i mer än 100 år. I anslutning till Holmberget finns en liten skulpturpark som succesivt utökas med konst i olika former. Du kan besöka parken dygnet runt, året om.

Skulpturparken i Torshälla samlar konstverk från olika tidsepoker

Flera kända verk av bland annat Bo Englund och Allan Ebeling har omsorgsfullt flyttats till parken och får sällskap av nya införskaffade konstverk. Blandningen mellan klassiska och moderna verk gör atmosfären i parken speciell. Upplevelsen blir som att ströva omkring i en konstateljé med rik variation av konstverk, fast utomhus. Alla kan hitta något att inspireras av oavsett om du är en inbiten konstälskare eller bara vill spendera en trevliga dag i Holmbergsparken. I parken visas bland annat följande konstverk:

  • Skulpturgruppen Morfogenes av Bo Englund
  • Manteln av Ebba Bohlin
  • Stella Stjärnskådare av Bianca Maria Barmen
  • Konungen av Yvonne T Larsson
  • Jazzkapellet och Saxofonisten av Allan Ebeling
  • Legacy av Fredrik Norén

Holmberget

Holmberget är en vacker park-oas i Torshälla. Parken, som är mer än 100 år gammal, är främst stadsträdgårdsmästaren och hembygdsentusiasten Georg Nyströms verk. Han ägnade stor del av sitt liv åt att göra Holmberget till en förnämlig parkanläggning. Holmbergsparken erbjuder slingrande gångar, statyer och vacker utsikt mot gamla Torshälla.

Kontakt

Webb: Eskilstuna.se