Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Ekeby Våtmark

Ekeby Våtmark

Ekeby våtmark är ett perfekt utflyktsmål och rekreationsområde för dig som är intresserad av att kika på fåglar, studera växter eller vill gå en rofull promenad.

Ett annorlunda parkområde som gör gott för miljön

I utkanten av Eskilstuna ligger det annorlunda parkområdet som är öppen för besökare dygnet runt, året runt.

Fågelskådning

Ekeby våtmark är en populär plats för flyttfåglar att rasta på, därför kan du under vår och höst upptäcka en mängd unika fågelarter. Med dess rika flora och mångfald är våtmarken en plats där många växter och djur trivs. Passa på att ta med dig en kikare och gå upp i ett av fågeltornen och spana!

Fågeltorn i Ekeby Våtmark

Fotograf: Therese Andersson

Perfekt för promenader och picknick

Utmarkerade promenadstråk för både längre och kortare turer finns, med rastplatser för er att avnjuta en mysig medpackad lunch eller fika på.

Sverige största anlagda våtmark gör MiljöEvolution

Ekeby våtmark är Sveriges största anlagda våtmark med sina 40 hektar och 8 stora dammar, men det är inte bara det som är imponerande med våtmarken – den är också en del av den reningsprocess som bidrar till att minska utsläppen av kväve i Mälaren med hela 75 ton per år genom att omvandla det till ofarligt luftkväve.

Ta dig till Ekeby Våtmark

Det går bra att ta sig till våtmarken på cykel, eller till fots, genom att följa å-stråket från centrum.

Närliggande besöksmål

Ekeby våtmark ligger även precis intill ReTuna Återbruksgalleria, så passa på att ta en klimatsmart shoppingtur på din utflykt – eller fortsatt resan genom våtmarken ut till charmiga småstaden Torshälla genom att följa Eskilstunaån.

Kontakt

Adress: Ekeby våtmark, 635 10 Eskilstuna

Webb: Eem.se

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.