Båtar i Sundbyholm

Upptäck Eskilstuna från Mälarens gästhamnar

Upptäck Eskilstuna och platsens besöksmål med utgångspunkt från Mälaren i sommar. Här får du tips om olika aktiviteter och utflyktsmål. Och du, ta gärna med cykeln på båten så du kan upptäcka mer.

Besöksmål utöver det vanliga

I Eskilstuna hittar du besöksmål utöver det vanliga. Här finns världens första återbruksgalleria, ReTuna, där allt som säljs är återbrukat, återanvänt eller miljösmart på annat vis. Eller besök den mäktiga Sigurdsristningen vars historia sägs vara inspirationen till Sagan om ringen. Kela med gulliga djur i Parken Zoo, där du även får lära dig mer om djur och bevarandeprojekt.

Ta en paus och besök caféer och gårdsbutiker

Ta dina smaklökar på en Eskilstunautflykt. Smaken av Eskilstuna kan vara allt från en hembakad mazarin i Sundbyholms gästhamn, till en lokalproducerad lammkorv, ett krispigt surdegsbröd eller en gräddig mjukglass.

Upplev den vackra miljön vid Sundbyholms slott

Kanske känner du igen slottet från "Bonde söker fru" som delvis sänds härifrån? Förutom slottets bekvämligheter och historia bjuds här på vacker natur, fornminnen och sandstrand.

Upptäck kulturpärlan Torshälla

Torshälla har en rik historia och ett stort kulturarv. Den över 700-åriga staden bjuder på kulturella upplevelser, museer, skulpturpark och gemytlig stämning.

Eskilstunas gästhamnar