Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

stickad blå tröja som hänger över en skyltdocka i ett skyltfönster

ReTuna Återbruksgalleria

ReTuna är Sveriges första återbruksgalleria, där allt som säljs är återbrukat, återanvänt, ekologiskt eller hållbart producerat. Här hittar du butiker som säljer allt från möbler, inredning och kläder till verktyg och cyklar.

Hos Stadsmissionens secondhand som är auktoriserad InfoPoint får du turistinformation och tips om flera utflyktsmål i Eskilstuna.

Allt som säljs är återbrukat

Vi behöver konsumera ibland, vi behöver nya saker. Men vi behöver också konsumera på ett smart och hållbart sätt och det gör du på ReTuna Återbruksgalleria.

I butikerna säljs föremål som är restaurerade, renoverade eller återbrukade. De prylar som Eskilstuna- och Torshällaborna vill bli av med, men som fortfarande är brukbara lämnas in till återvinningscentralen, ”Returen” som ligger i anslutning till gallerian.

Aktiviteter och evenemang

Under året genomförs en rad aktiviteter där hela återbruksgallerian bjuder in till exempelvis skördefest, klädbytardag, luciafirande, julmarknad, vintermarknad och vårstädningskalas. Dessa evenemang kompletteras med föreläsningar, event och workshops som ger besökare och kunder inspiration och kunskap kring miljö, hållbarhet och återbruk (upcycling).

ReTuna – en förebild för andra

ReTuna är en av de få, och kanske hittills den enda kretsloppsparken i hela världen där hela kedjan vävs ihop. Gallerian har blivit en internationell nyhet och besökts av dokumentärfilmare, journalister och nyfikna turister från jordens alla hörn.

InfoPoint- Turistinformation hos Stadsmissionens secondhand

Butiken Stadsmissionens secondhand är dessutom en auktoriserad InfoPoint. Passa på att se och uppleva mer av Eskilstuna med omnejd när du ändå är här! I butiken finns InfoPoint där du kan hämta kartor och broschyrer över besöksmål och aktiviteter i trakten samt få hjälp med enklare frågor

InfoPoint Stadsmissionens secondhand

Resa till ReTuna Återbruksgalleria

  • Med bil: Adressen är Folkestaleden 5 och ReTuna ligger cirka 8 minuters bilväg från Eskilstuna centrum. Svänger du av från E20 (huvudled mellan Stockholm och Göteborg) når du gallerian på bara några minuter.
  • Med buss: Buss 7 stannar vid hållplatsen ”Ekeby våtmark” som ligger precis vid gallerian. Från Fristadstorget tar bussresan cirka 10 minuter.

Kontakt

Telefon: +46 16 10 60 60

E-post: info@retuna.se

Adress: Folkestaleden 5, 635 10, Eskilstuna

Webb: retuna.se

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.