Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Barn som leker

Parken Zoo med djurpark, nöjespark och bad

Parken Zoo är ett av Eskilstunas största besöksmål. Bekanta dig med tamdjur och upplev exotiska djur, åk karuseller och plaska loss i utomhusbadet - allt på samma biljett!

Djurparken har ett av Sveriges största tamdjurparker ”Lilla Zoo”

Djurparken har under de senaste åren byggt ut och satsat på ett stort område med tamdjur. Här kommer besökaren riktigt nära och djurvårdarna ger tips och råd om hur man ska sköta sina egna tamdjur. I ”Lilla Zoo” bor bland annat får, getter, alpackor, minigrisar, höns, kaniner och marsvin.

En ung flicka i rosa tröja står invid en Alpacka.

Träffa djur från världens alla hörn

I Djurparken kan du beskåda exklusiva arter som gepard, asiatiskt lejon och världens största ödla – komodovaranen. Här hittar du också dvärgflodhästar och ett tropikhus med krokodiler, apor, ormar och fåglar. Sumatratiger, amurleopard och asiatiskt lejon är några exempel på Parken Zoos fascinerande kattdjur. Många av parkens djur ingår i livsviktiga projekt för att bevara arterna. I samarbete med andra djurparken världen över arbetar Parken Zoo för att bevara utrotningshotade djurarter i olika typer av bevarandeprojekt.

Nöjespark, scener & lekland

I nöjesparken upplever du härliga åkattraktioner, många är anpassade för yngre barn. Den lilla berg-och-dal-banan Masken får det att kittla i magen, precis som ett fritt fall från Piratfallet. Under sommarsäsongen bjuder Parken Zoo på uppträdanden för hela familjen på parkens olika scener. I djurparken finns klätterställningar och skojiga lekområden. Ett besök i Parken Zoo är ett äventyr som passar alla under säsongerna vår, sommar, höst, Halloween & jul.

Bada och bo på zoo

I tempererade Parkenbadet kan du kasta dig i bassängerna eller ta en välbehövlig paus i solen. Vi garanterar att Parkenbadet är helt reptilfritt, trots närheten till zoo. Strax intill ligger Parken Zoo Camping & stugby för dig som vill få ut det mesta av ditt besök.

 

Turistinformation – InfoPoint

Parken Zoo är dessutom en auktoriserad InfoPoint. Eskilstuna har många roliga aktiviteter för barnfamiljer. Passa på att se och uppleva mer av Eskilstuna när du ändå är här! Här hittar du bland annat kartor och broschyrer över besöksmål och aktiviteter i närområdet. Du kan också få hjälp med enklare frågor.

PLACEHOLDER TEXT!

Arrangera inspirerande möten och konferenser på Parken Zoo

På Parken Zoo kan du arrangera möten eller konferenser med en nöjes- och djurpark som inramning. Här finns lokaler som passar både små och stora sammankomster, med kapacitet upp till 500 personer och grupprum för upp till 40 personer. Parken Zoo närhet till centrum innebär också nära till Eskilstunas alla möjligheter till övernattning och bus- och tågstation.

Fint dukade långbord i konferens och fest salen Pingvinen

Eskilstuna Convention Bureau hjälper dig att arrangera ditt möte i Eskilstuna

Snabbfakta om anläggningen

Möteskapacitet: 500 personer
Mötesrum: 2 rum
Middag: 450 personer
Läge: 1,6 km till Eskilstuna C

Kontakt

Telefon: +46 16 10 01 00

E-post: info@parkenzoo.se

Adress: Flackstavägen 13B, 632 22 Eskilstuna

Webb: parkenzoo.se