En grupp människor som fikar i lantlig miljö. Röd laduliknande byggnad i förgrunden.

Smaka på Eskilstuna

Upplev Eskilstuna med dina smaklökar! Den lokala maten och genuina matupplevelser finner du på Eskilstunas restauranger, caféer, gårdsbutiker och lokala bryggerier.

Mat och dryck i olika former, med olika smaker

Plocka solmogna jordgubbar, ät en god lunch under dignande äppelträd eller njut av lokalproducerat öl på en solig uteservering.

Gårdsbutiker och självplock

Hos Eskilstunas gårdsbutiker kan du köpa allt från grönsaker, bär, honung, kött och annat gott.

På Skirfalls Jordgubbsodling får du inte bara möjligheten att plocka dina egna solmogna jordgubbar direkt från jordgubbslandet, du kan även träffa deras bedårande alpackor Ulric, Anton och Isak.

Hos Solby gård finns en välsorterad gårdsbutik med allt från inredning till grönsaker, bär, potatis och glass. Här kan du även plocka jordgubbar, hallon och solrosor, allt efter säsong. I gårdens café finns egenproducerade bakverk och vällagade luncher.

Två alpackor på ett gräsfält en solig dag.

Alpackor på Skirfalls gård

Caféer och butiker med gårdscharm

Hos Butikerna på Wäsby, i Mälarbaden hittar du en samling butiker i charmig gårdsmiljö. Här kan du shoppa allt från ost, blommor och inredning till lokalproducerad glass, lunch och fika.

Eskilstuna Delikatesshandel är inredd som en gammeldags sekelskiftesaffär. Här hittar du svenskt mathantverk, ofta närproducerat. Butiken tillverkar också egna godsaker som kola, matbröd och söta bakverk under varumärket CR-sötebröd. Bakverken kan avnjutas direkt på plats med en trevlig dryck i delikatesshandelns café. Under sommaren flyttar caféet ut i en vacker, lummig trädgård som skapar en gemytlig atmosfär.

Café Gröna Villan är ett mysigt café med en glasskiosk som ligger i centrala Torshälla. Där kan du njuta av hemlagade godsaker och egenproducerad glass. Du kan välja att sitta i den trevliga trädgården eller inne i det charmiga huset från 1800-talet. En perfekt plats att koppla av och ta det lugnt medan du avnjuter ditt go-fika eller din glass.

På Marys Café Barbecue får du njuta av äkta amerikansk barbecue i lantlig miljö. Här tillagas det mesta av den läckra maten i en imponerande 4000-liters smoker från Texas.

Slagstaglass i våffla

Fotograf: Therese Andersson

Glass i stora lass

Det är knappt det blir sommar utan ett besök på Slagsta Glass enligt många Eskilstunabor. Sedan 1948 har det tillverkats mjukglass här, och det gör det än idag, enligt samma recept. En riktig sommarklassiker helt enkelt! I Gröna Villan i Torshälla, på Konditori Amarant, Konditori Janeling samt på Bistro Wäsby kan du avnjuta hemlagad gelato.

Restaurang, pub och lokal öl

På Eskilstuna Ölkultur finns ett stort utbud av öl, både lokalproducerat på plats, samt från andra delar av världen. Här kan du äta mat, delta på ölprovning och gå på bryggerivisning. Eskilstuna Ölkulturs ölsorter finns även att köpa på flera av stadens lokala restauranger och barer.

På Nornir Brewery, Eskilstunas senaste tillskott av hantverksbryggerier, får dina smaklökar gå på upptäcktsfärd. Öl som bryggts med habanero, hibiskusblommor och öl med mjölksyra är några exempel på vad en provning hos Nornir kan tänkas innehålla.

Fler matupplevelser

Eskilstuna har flera upplevelser för den som uppskattar goda smaker Kryssningar på Mälaren med gott att äta och dricka, evenemang med mat i fokus och många lokala mathantverkare.

Få ut mer av Eskilstuna

Om du har läst hela vägen hit hoppas vi att du tyckte att den här artikeln var intressant och att den ger dig lust att utforska mer av Eskilstuna, Torshälla och Sundbyholm. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få fler tips som dessa. Det är helt gratis att registrera sig och vi använder inte din mailadress till något annat.