Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Wäsby Magasin, röda lador med vita knutar

Butikerna på Wäsby

Strax utanför Torshälla finner du Butikerna på Wäsby, en gårdshandelsplats med själ i pittoresk lantmiljö. Här kan du shoppa allt från inredning och möbler till viltkött i någon av butikerna eller njuta av fika och lättare lunch.

Hos Wäsby Magasin som är auktoriserad InfoPoint får du turistinformation och tips om flera utflyktsmål i Torshälla och Eskilstuna.

Butiker och byggnader på gården

 • Delikatessbutiken Blommor & Brie
  Här kan du bland annat handla ostar, charkuterier, blommor och annat gott. Du kan även boka ost- och vinprovningar.
 • Wäsby Magasin + Infopoint
  Här finner du inredning, porslin, gamla möbler och kläder av hög kvalitet i smakfull miljö. Här kan du även på enklare turistinformation.
 • Keramik by Anna
  Unik handgjord keramik hittar du hos Keramik by Anna. Anna erbjuder även prova -på drejning, både bokad och drop-in.
 • Wäsby Vilt
  Hos Wäsby Vilt kan du inhandla norrländska delikatesser såsom renkött, älgkött och andra tillbehör.
 • Bistro Wäsby
  Bistro Wäsby erbjuder lunch, fika, italiensk glass, vinprovningar, afterwork och annat smått och gott.
 • Konstgalleri
  Ett populärt konstgalleri med olika utställare.
 • Vagnslider
  Vagnslidret, en rustikt inredd lada som finns till förfogande för olika tillställningar så som bröllop och fester.
 • Växthuset
  Växthuset är bokningsbart för privatpersoner eller företag som vill sitta avskilt, exempelvis för konferenser eller liknande.

Öppettider

Wäsby är öppet året runt, vissa av butikerna har dock stängt för semester vissa perioder. För mer information och öppettider se Wäsby Magasins webbsida.

Gamla anor i ny skepnad

Det har hänt mycket ute på Väsbyholms gård sedan öppningen 2011. När Annica Skoog med familj köpte Väsbyholms gård 2006 ingick ett gammalt sädesmagasin, en byggnad från slutet av 1800-talet. Byggnaden i sig var sliten och i dåligt skick men den kreativa sjuksköterskan såg potential i den charmiga byggnaden med sin historia. Annica som sedan tidigare är intresserad av antika möbler och hus påbörjade en mycket noggrann renovering av magasinet med målet att behålla så mycket av originalet som möjligt.

Det första man slås av när man kikar in i en av butikerna är hur charmigt inredda de är. Den autentiska känslan som infinner sig när man gör ett besök ute på Wäsby blir en stor inspirationskälla för många som själva går i inredningstankar.

InfoPoint- Turistinformation hos Wäsby Magasin

Butiken Wäsby Magasin är dessutom en auktoriserad InfoPoint. Passa på att se och uppleva mer av Torshälla och Eskilstuna med omnejd när du ändå är här! I butiken finns InfoPoint där du kan hämta kartor och broschyrer över besöksmål och aktiviteter i trakten samt få hjälp med enklare frågor.

Två kvinnor samtalar i butiken Wäsby Magasin

Fotograf: Per Groth

Kontakt

Telefon: +46 70-984 14 36

E-post: info@wasbymagasin.se

Adress: Rosells väg, Torshälla

Webb: Wasbymagasin.se

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.