Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Kor av lantrasen Rödkulla

Magdakullan

I idylliska Näshulta ligger gården Magdakullan, ett levande lantbruk med café och restaurang. Här kan du gå en kovandring, köpa ”härproducerat” kött i gårdsbutiken, göra loppisfynd eller bara sitta och njuta av den härliga omgivningen. Eller bo kvar över natten på B2B.

Gårdsbutik, café och restaurang

I det som tidigare var ett stall ligger idag gårdens restaurang, café och butik. Här serveras och säljs det självklart rätter gjorda på det gården producerar och hembakat. På menyn och i butiken finns också delikatesser från andra sörmländska producenter, som till exempel ost, rapsolja, ägg, skorpor och sylt. På fredagskvällar erbjuds after work och à la carte i restaurangen. Väldigt populärt så boka i god tid!

Följ med på en kovandring på gården

Magda var tidig med ekologisk odling och djurhållning. Idag har man uppfödning av lantrasen rödkullor, som hjälper till att hålla landskapet levande och bidrar till den biologiska mångfalden. Nästan varje lördag året runt när Magdakullan har ordinarie öppet visas rödkullorna upp för intresserade besökare. Ta en promenad till djuren och de som arbetar på gården berättar om kor och kalvar, hagmarker, halm och ensilage. Sommartid går man till en beteshage där djuren är och vintertid hälsar man på rödkullorna och deras kalvar i ladugården. Vandringen tar cirka trettio minuter och är kostnadsfri.

Loppis på Magda NK

Magda NK är ett magasin med gammalt och nytt. Magda magasin är en byggnad uppförd 1881 där spannmålssäckarna nu är utbytta mot möbler, porslin, leksaker, militaria, lampor, kläder och mycket annat.

Övernatta på Magdakullan

Bo kvar i den fina Hultstugan, och känn historiens vingslag i den gammla parstugan med vedeldad spis. Stugan hyrs ut per dygn samt veckovis.

Ställplatser

Det finns fyra ställplatser på gården. Ställplatserna har elektricitet och toalett finns att tillgå i gårdsbutiken.

Turistinformation – Infopoint

Magdakullan är en auktoriserad Infopoint. Vilket innebär att det finns kartor och broschyrer över besöksmål och aktiviteter i trakten och du kan få hjälp med tips och information. Passa på att se och uppleva mer av Eskilstuna när du ändå är här!

Kontakt

Telefon: +46 16-80018

E-post: info@magdakullan.se

Adress: Magda Säteri, 643 97 Västra Näshulta

Webb: magdakullan.se

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.