Kor av rasen rödkullor står på en äng. En ko tittar in i kameran

Magdakullan

I idylliska Näshulta ligger gården Magdakullan, ett levande lantbruk med säsongsöppet café och restaurang. Här kan du hälsa på kossorna, köpa ”härproducerat” kött i gårdsbutiken, eller bara sitta och njuta av den härliga omgivningen. Eller bo kvar över natten på B2B.

Gårdsbutik, café och restaurang

I det som tidigare var ett stall ligger idag gårdens restaurang, café och butik. Här serveras och säljs det självklart rätter gjorda på det gården producerar. I gårdsbutiken finns delikatesser från andra sörmländska producenter, till exempel ost, rapsolja, ägg, skorpor och sylt. Café och restaurang har öppet på helger under vintersäsongen och då finns möjlighet att köpa kött och korv. Besök Magdakullans hemsida för detaljerade öppettider.

Rödkullorna

Magda var tidig med ekologisk odling och djurhållning. Idag har man uppfödning av lantrasen rödkullor, som hjälper till att hålla landskapet levande och bidrar till den biologiska mångfalden. På sommaren går de ute i hagen. Passa på att hälsa på dem vid ditt besök på Magdakullan.

Loppis på Magda NK

Magda NK är ett magasin med gammalt och nytt. Magda magasin är en byggnad uppförd 1881 där spannmålssäckarna nu är utbytta mot möbler, porslin, leksaker, militaria, lampor, kläder och mycket annat.

Övernatta på Magdakullan

Bo kvar i den fina Hultstugan, och känn historiens vingslag i den gammla parstugan med vedeldad spis. Stugan hyrs ut per dygn samt veckovis.

Ställplatser

Det finns fyra ställplatser på gården. Ställplatserna har elektricitet och toalett finns att tillgå i gårdsbutiken.

Turistinformation – Infopoint

Magdakullan är en auktoriserad Infopoint. Vilket innebär att det finns kartor och broschyrer över besöksmål och aktiviteter i trakten och du kan få hjälp med tips och information. Passa på att se och uppleva mer av Eskilstuna när du ändå är här!

Kontakt

Telefon: +46 16-80018

E-post: info@magdakullan.se

Adress: Magda Säteri, 643 97 Västra Näshulta

Webb: magdakullan.se