En bardisk där en man pratar med en kvinnlig bartender.

Nornir Brewery

Nornir Brewery är ett mikrobryggeri som ligger på Kungsgatan 20 i Eskilstuna. Här finns Eskilstunas första tap-room där du kan prova unikt hantverksöl.

Eskilstunas första tap-room

Ölen som kommer ur kranarna på Nornir är precis som de själva beskriver den: hantverksmässig, unik, och lite galen. På Nornir Brewery hittar du Eskilstunas första tap-room, vilket är en form av bar där hantverksölbryggare serverar sina färska kreationer på kran. Det betyder att man kan prova nya sorter innan de finns tillgängliga någon annanstans. Man har även chansen att prova de mest experimentella och lite underliga ölsorterna som kanske annars aldrig letar sig utanför bryggeriet.

Äventyrlig öl-provning

Nornir erbjuder en provbricka med 3 eller 6 glas á 10 cl. Det har inte tullats något på den kreativa friheten hos bryggarna, vilket lett till att deras personligheter verkligen skiner igenom i själva ölen. Öl med mjölksyra, öl med hibiskusblommor och svart öl som doftar kaffe är några exempel på vad provbrickan kan tänkas innehålla.

Under provningen är Nornirs personal med och förklarar allt som du vill veta om beska, olika sorters humle, skillnaden mellan Indian pale ale och American pale ale, eller nästan vad som helst du kan komma att tänka på gällande öl och ölbryggning.

Kontakt

Adress: Kungsgatan 20, 632 20 Eskilstuna

Webb: nornirbrewery.se