Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Top view matcha ice cream in a waffle cones over old rustic wooden vintage background.

Glass i stora lass

Gillar du glass? I Eskilstuna med omnejd finns det flera ställen som serverar lokalproducerad glass.

Lokalproducerad glass i Eskilstuna

Det är knappt det blir sommar utan ett besök på Slagsta Glass enligt många Eskilstunabor. Sedan 1948 har det tillverkats mjukglass här, och det gör det än idag, enligt samma recept. En riktig sommarklassiker helt enkelt.

Gelato är glass på italienska, genuin. Du kan njuta av lokalt producerad gelato på äkta italienskt vis hos Gröna Villan i Torshälla, på Konditori Amarant, på Konditori Janeling, på Bistro Wäsby och på Eskilstuna Delikatesshandel. Mums!

Hos Eskilstuna Delikatesshandel tillverkas glass signerad CR Sötehantverk. Lokalproducerad på framförallt ekologiska råvaror. Utbud och smaker varierar.

Bege dig ut på glassturné i Eskilstuna:

Fler goda glassar i Eskilstuna

Fler smarriga glasställen, som inte tillverkar glassen lokalt i Eskilstuna.

Gör en smakresa till någon av våra grannkommuner

På Grinda Gårdsglass i Malmköping tillverkas egen kulglass på gården. På Frösåkers brygga i Västerås tillverkar man också sin egen gräddglass.

De andra förslagen på glasstopp nedan tillverkar inte sin egen glass (så vitt vi vet) - men är väl värda ett besök ändå.

Tidsangivelse: biltur från centrala Eskilstuna.

Tänk på att glasserveringen kan påverkas av väder och vind, kolla alltid upp att glassförsäljningen är igång innan du ger dig iväg på glassturné.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.