En ensam paddlare på Mälaren

En aktiv semester

Är du en person som vill ha lite puls under semestern? Öppna ögonen för Eskilstuna. Vi tipsar om pulshöjande semesteraktiviteter som passar både barn och vuxna.

En aktiv sommar i Eskilstuna

I Eskilstuna finns goda förutsättningar för en aktiv hemester eller semester. Prova Torshällas OCR-bana, bowla, bada eller varför inte spela golf?

Parker med plats för lek, träning och gemenskap

I Krusgårdsparken i Torshälla finns allt från OCR-bana (en typ av hinderbana) som är riktigt utmanande och rolig, äventyrslekpark och utrymme för strandhäng med vilomöbler och parasoll som ger svalkande skugga.

I Långbergsparken, som ligger i stadsdelen Skiftinge, finns bland annat fotbollsplan, basketplan, boulebanor, löparbana och flera lekytor. Båda parkerna har parkourpark och grillplatser. Glöm inte att kolla upp om det råder eldningsförbud innan du grillar!

Cykling

I Eskilstuna med omnejd finns goda förutsättningar för att cykla. Här finns MTB-spår, flera cykelleder med olika svårighetsgrad och cykelguidningar som du kan göra på egen hand eller tillsammans med en guide. Det finns också cykelpaket inklusive boende och mat att välja på.

Kanot, kajak och SUP

Vattenlek och vattennära naturaktiviteter som paddling och wakeboard tackar vi inte nej till en varm sommardag. Packa med picknickkorg, solkräm och flytväst så kör vi!

två personer som paddlar i varsin röd kajak

Vandra

Bestig Skjulstaberget och avsluta med ett uppfriskande bad eller promenera Gyllenhielmska leden och avsluta med en rejäl glass i Sundbyholm.

Bowling

Vill du fly den gassande solen, eller ett åskregn? Passa på att leka loss inomhus. På Eskilstuna Bowlingcenter kan du förutom att bowla även spela 5-kamp, shuffleboard och dart.

Golf, minigolf och discgolf (frisbeegolf)

Varma sommarkvällar och minigolf hör ju ihop! Ungefär som jordgubbar och grädde, eller lukten av myggmedel och solbränd hud. Det är knappt det blir sommar om man inte svurit över en knottrig liten boll.

Äventyrsbanan i Vilsta

Äventyrsbanan i Vilsta är en bokningsbar aktivitet för grupper. Banan sträcker sig över 25 stationer mellan fem och nio meter upp i träden och avslutas med en linbana.

Racketsport

Badminton, tennis eller padel? I Eskilstuna finns något för alla, oavsett vilket typ av racket du föredrar att ha i din hand.

Låna fritidsutrustning kostnadsfritt

Via Eskilstuna kommuns Fritidsbank kan du som invånare och besökare låna begagnad sport- och fritidsutrustning utan kostnad i upp till 14 dagar. Det kallar vi HållbarEvolution!

Munktellbadet

Sommar, sol och bad. På Munktellbadet kan du bada, leka och simma året om!

Få ut mer av Eskilstuna

Om du har läst hela vägen hit hoppas vi att du tyckte att den här artikeln var läsvärd och att den gav dig inspiration till att upptäcka mer av vår gemensamma plats.

En gång i månaden skickar vi ett nyhetsbrev innehållande positiva Eskilstunanyheter och massor av evenemangstips. Det kostar inget att registrera sig.