Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Kryddor och pappåsar med potatis i en gårdsbutik

Smaka på Eskilstuna

Upplev Eskilstuna med dina smaklökar! Den lokala maten och genuina matupplevelser finner du på Eskilstunas restauranger, caféer, gårdsbutiker och lokala bryggerier.

Mat och dryck i olika former, med olika smaker

Plocka solmogna jordgubbar, ät en god lunch under dignande äppelträd eller njut av lokalproducerat öl på en solig uteservering. Självfallet med avstånd och hänsyn till dina medmänniskor.

Gårdsbutiker och självplock

Hos Eskilstunas gårdsbutiker kan du köpa allt från grönsaker, bär, honung, kött och annat gott. På Magdakullan kan du dessutom bekanta dig med lantrasen Rödkulla på en kovandring (varje lördag) samt fynda på loppis.

Edible Country Eskilstuna – en unik matupplevelse i natursköna Ekeby våtmark

Laga en enklare vegetarisk tvårätters måltid till dig och ditt sällskap på stormkök och ät ute i det fria. Allt du behöver för att tillaga en enklare tvårättersmåltid inklusive stormkök ingår i upplevelsen. Receptet, som har komponerats av Annica och Claudia på Eskilstuna Delikatesshandel, är lakto-ovo vegetariskt och innehåller viss mån av bakning. Upplevelsen är bokningsbar under juli-september 2020.

Cafeér och butiker med gårdscharm

Marys Café är ett populärt café i det lantliga och idylliska området Åkerby, som ligger strax utanför Torshälla. Här finns ett litet Bed and Breakfast och en stor trädgård att avnjuta mat, fika och glass i.

Hos Butikerna på Wäsby, i Mälarbaden hittar du en samling butiker i charmig gårdsmiljö. Här kan du shoppa allt från ost, viltdelikatesser, blommor, inredning och lokal keramik till glass, lunch och fika.

Vid flera av Eskilstunas gårdsbutiker drivs små enkla, och familjära gårdscafeér. På Magdakulla kan du äta hembakat fika, välsmakande luncher samt al a carte på kvällstid.


Slagstaglass i våffla

Fotograf: Therese Andersson

Glass i stora lass

Det är knappt det blir sommar utan ett besök på Slagsta Glass enligt många Eskilstunabor. Sedan 1938 har det tillverkats mjukglass här, och det gör det än idag, enligt samma recept. En riktig sommarklassiker helt enkelt! I Gröna Villan i Torshälla, på Konditori Amarant samt på Bistro Wäsby kan du avnjuta hemmalagad italiensk gelato.

Restaurang, pub och lokal öl

På Eskilstuna Ölkultur finns ett stort utbud av öl, både lokalproducerat på plats, samt från andra delar av världen. Här kan du äta mat, delta på ölprovning och gå på bryggerivisning. Eskilstuna Ölkultur ölsorter finns även att köpa på flera av stadens lokala restauranger och barer.

Den finskinspirerade kvarterskrogen Makkara Yksi öppnar en glasskiosk på sin uteservering denna sommar - tips om man gillar glass, ol och fiska korvar!

Fler matupplevelser