Kvinna på cykel i svarta kläder

Nu kan du hyra cykel på hotell i Eskilstuna

Nu kan både besökare och invånare i Eskilstuna hyra cykel på Elite Stadshotellet och Vilsta Sporthotell. Detta tack vare ett samarbete mellan Destination Eskilstuna, hotellen och ReBuyke på ReTuna Återbruksgalleria.

Hyr cykel på Vilsta Sporthotell och Elite Stadshotellet Eskilstuna

Cykeluthyrningen på Vilsta Sporthotell och Elite Stadshotellet i Eskilstuna är nyhet inför sommarsäsongen 2024. Destination Eskilstuna och hotellen samarbetar med ReBuyke på Retuna Återbruksgalleria i ett nytt initiativ, som gör det enklare för både besökare och Eskilstunabor att utforska Eskilstuna mer miljövänligt.

Toni Haddad, ägare av Rebuyke på Retuna Återbruksgalleria berättar mer om cykeluthyrningen:

”Man kan hyra en cykel antingen från hotellen vi samarbetar med eller här i butiken på Retuna Återbruksgalleria. Kommer man till Eskilstuna som turist är en cykel ett jättebra sätt att ta sig runt och uppleva staden. Då är det smidigt att kunna hyra en cykel direkt på hotellet där man bor. Självklart ser vi även till att alla som hyr får tillgång till en hjälm.”

Annica Åkerblad, hotelldirektör på Elite Stadshotellet betonar det positiva med samarbetet kring cykeluthyrningen:

”Vi är tacksamma över möjligheten att samarbeta med Rebuyke. Att kunna erbjuda våra gäster att utforska vår vackra stad på cykel ger ett stort mervärde och är en fin service. Att detta även bidrar till vårt viktiga miljöarbete är såklart värdefullt”.

Även Lotta Larsson, som är hotellchef på Vilsta Sporthotell, lyfter fram cykeluthyrningens fördelar:

"Cykeluthyrning på Vilsta Sporthotell är ett steg mot en mer hållbar turism. Tillsammans med ReBuyke och Destination Eskilstuna erbjuder vi en miljövänlig och smidig lösning för att utforska vår vackra stad på cykel."

Hyr cykel enkelt och prisvärt i Eskilstuna

Från april till oktober 2024 kan du hyra cykel på de medverkande hotellen och njuta av friheten att utforska Eskilstuna på två hjul. Kostnaden är 19 kronor i timmen, ett dygn (24H) 200 kronor och två dygn (48H) kostar 380 kronor, oavsett om du är gäst på hotellet eller ej. Ingen förhandsbokning krävs, så det är bara att dyka upp och ta en tur när det passar dig.

Ett steg mot ett grönare Eskilstuna

Satsningen på cykeluthyrning underlättar för både besökare och Eskilstunabor att utforska Eskilstuna på ett hållbart sätt. Helen Strömberg, destinationsutvecklare på Destination Eskilstuna, betonar:

"Jag är glad att vi fått till samarbetet med Rebuyke och hotellen. Det gör det både enklare och roligare för alla att ta sig runt i Eskilstuna på ett hållbart sätt.

Samarbetet speglar vårt engagemang för att göra Eskilstuna mer tillgängligt och levande för både besökare och de som bor här. Tillsammans gör vi miljöevolution!"

Cykelleder, sevärdheter och natur

Att se Eskilstuna och Torshälla från cykelsadeln är ett smidigt sätt att utforska stadens många sevärdheter. Du har alltid naturen inom nära räckhåll och når både naturreservat och friluftsområden med cykel. För den som önskar följa karta finns flera cykelleder, med både längre och kortare distanser.

Tre svartklädda personer cyklar längs leden Lejonrundan

Foto: Therese Andersson

Cykling längs cykelleden Lejonrundan.