Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Händer som formar ett hjärta med solnedgång i bakgrunden.

Handla för Eskilstuna

Gör en god handling genom att stödja det lokala näringslivet i Eskilstuna. Upplev stadens smultronställen på ett corona-anpassat sätt och njut i din egen hemstad.

Varje gång du gör ett aktivt val som gynnar de lokala företagen är det du som Handlar för Eskilstuna!

Handla för Eskilstuna - samverkan för att stötta det lokala

Projektet ”Handla för Eskilstuna” vill öka medvetenheten om att vi alla kan göra skillnad för staden vi bor och verkar i. Det är vi tillsammans som skapar vårt Eskilstuna och alla kan vara med och stödja det lokala näringslivet. Oavsett om det handlar om att göra affärer mellan medborgare och företag, mellan företag och företag eller mellan det privata och offentliga.

Projektet och kampanjen Handla för Eskilstuna är ett initiativ sprunget ur det lokala samverkansprojektet Affärsplan Eskilstuna och har sin grund i ett unikt samarbete kring handeln som pågår mellan Position Eskilstuna (tidigare Eskilstuna Innerstad), Tuna Park, Gamla staden, Torshälla handel, Folkesta handelsområde och Destination Eskilstuna.

Trygg shopping

Istället för att handla på nätet, hos butiker som ligger på andra sidan jorden, kan du göra aktiva val och gynna den lokala handeln. Det är ännu mer betydelsefullt att stödja lokala företagare just nu, under brinnande pandemi.

Tips på hur du handlar tryggt och säkert kan vara att handla när det är minst folk i rörelse, be om att få service utanför butiken, kontakta butiken för att se om det är möjligt att få besöka butiken innan öppning eller efter stängning. Flera av Eskilstunas butiker och restauranger erbjuder även hemkörning. Tryggt och säkert!

Boende och restauranger

Eskilstunas hotell och restauranger har haft det tufft under krisen. Planera in en hemesterövernattning, beställ take away-lunch eller bjud en familjemedlem som du saknat på en lyxig middag, utkörd av er favoritrestaurang.

Besöksmål, aktiviteter och sevärdheter

Åren 2020 och 2021 kommer att gå till historieböckerna som tiden då vi började uppleva vår närmiljö på en helt ny nivå. Hemester och svemester blev vanliga begrepp. Och inte är det väl så dumt, att verkligen få upp ögonen för det som finns i vår direkta närhet?