Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Händer som formar ett hjärta med solnedgång i bakgrunden.

Handla för Eskilstuna

Gör en god handling genom att besöka din lokala restaurang, handla i din favoritbutik, upplev stadens smultronställen eller boka en hotellövernattning och njut i din egen hemstad.

Varje gång du gör ett aktivt val som gynnar det lokala näringslivet är det du som Handlar för Eskilstuna!

Handla för Eskilstuna - samverkan för att stötta det lokala

Projektet ”Handla för Eskilstuna” vill öka medvetenheten om att vi alla kan göra skillnad för staden vi bor och verkar i. Det är vi tillsammans som skapar vårt Eskilstuna och alla kan vara med och stödja det lokala näringslivet. Oavsett om det handlar om att göra affärer mellan medborgare och företag, mellan företag och företag eller mellan det privata och offentliga.

Projektet och kampanjen Handla för Eskilstuna är ett initiativ sprunget ur det lokala samverkansprojektet Affärsplan Eskilstuna och har sin grund i ett unikt samarbete kring handeln som pågår mellan Position Eskilstuna (tidigare Eskilstuna Innerstad), Tuna Park, Gamla staden, Torshälla handel, Folkesta handelsområde och Destination Eskilstuna.


Shopping

Istället för att handla på nätet, hos butiker som ligger på andra sidan jorden, kan du göra aktiva val och handla lokalt. Både via fysiska butiker samt online. På så vis stödjer du lokala företagare och skapar arbetsplatstillfällen.

Boende och restauranger

De lokala hotellen och restaurangerna har haft det tufft under krisen. Planera in en hemester-övernattning, beställ take-away eller bjud en familjemedlem som du saknat på middag.

Besöksmål, aktiviteter och sevärdheter

Sommaren 2020 kommer att gå till historieböckerna som årets hemester-sommar. Och inte är det väl så dumt, att verkligen få upp ögonen för det som finns i vår direkta närhet?