Båtar i en kanal

Båtuthyrning och fiskeguidning på Mälaren

Vill du hyra en båt för att fiska i Mälaren eller segla på böljorna blå i en segelbåt? Här tipsar vi om företag som hyr ut fiskebåtar, segelbåtar och yachter.

Hyr fiskebåt i Eskilstuna

Hos Importspecialisten i Eskilstuna kan du hyra båt för turer på Mälaren. Ta med kompisarna eller familjen ut på en fisketur på egen hand. Uthyrning sker under perioden maj-september.

Vid hyra av båt ingår: 

  • Flytvästar
  • ankare
  • sjökort
  • båtarna går att hyra 24 timmar

När du hyr båt är det även möjligt att hyra fiskeutrustning. Priser varierar beroende på om det är vardag eller helg. Se importspecialisten.se för aktuella priser.

Fiska med erfaren fiskeguide i Mälaren

Importspecialisten i Eskilstuna erbjuder även guidade fisketurer på Mälaren. Fiskeguiderna har utbildning inom sjöfarten och gällande regler, samt har lång erfarenhet inom sjöliv och fiske. Under turen får du låna fiskeutrustning och guiden visar hur och var det är bäst att fiska. Mälaren är känd för bra fiske och här nappar abborre, gädda och gös bra.

När du bokar en guidad fisketur ingår:

  • 5-6 timmars fiske
  • lån av flytväst
  • lån av fiskeutrustning
  • max 2 personer per båt (plus guide)

Kontakta Importspecialisten för aktuella priser och mer information om bokning av guidad fisketur.

En man som fiskar från en båt

Hyr motorbåt via VÅG

Via företaget VÅG kan man hyra motorbåt för en fisketur eller för en trevlig stund på Mälaren ihop med vänner och bekanta. Det finns tre båtar till uthyrning och de ligger vid bryggan nedanför Odd Jenny's Ice Cream, precis vid Kvicksundsbrons fäste. Båtarna går att hyra under 5-9 timmar och har plats för 4-5 personer.

Hyr båt av privatpersoner

Hoppa i en båt och åk de 56 nautiska milen från Stockholm, förbi Mariefred och Strängnäs och vidare till Eskilstuna. I Eskilstuna kan du lägga till och övernatta i antingen Sundbyholms gästhamn eller Torshälla gästhamn.

Det finns flertalet hemsidor där du av privatpersoner kan hyra både motorbåt och segelbåt som ligger angjorda i Stockholms olika marinor.

Chartra båt i Stockholm

Vill du ta med familj och vänner på en härlig dagsutflykt till Stockholms skärgård, ha födelsedagsfest på Mälaren eller anordna kickoff för företaget? Chartra en yacht eller segelbåt där skeppare ingår, så att ni kan fokusera på att ha en fantastisk dag på vattnet.