Två skidåkare som åker bredvid varandra i ett vintrigt landskap.

Åka skidor

I Eskilstuna kan du åka skidor både på längden och utför. Här finns både naturspår och konstsnöspår för längdåkning och en preparerad skidbacke med konstsnö för utförsåkning.

Skidåkning i Eskilstuna

Nyfallen snö, knarr under fötterna och vit andedräkt. När snön har kommit kan man äntligen ge sig ut och åka skidor. Ge dig ut på en uppfriskande motionsrunda i ett passande skidspår eller susa ner för Vilstabacken i hög fart. Klä på dig ordentligt och njut av snön.

Utförsåkning och skidbackar

Är det adrenalin och fart du är ute efter är Vilstabacken det bästa alternativet. Här får du känna vinden i ansiktet och det där härliga suget i magen när du susar nedför backen. Åk slalom eller flyg nedför backen med vindens hastighet.

Längdskidor och skidspår

Föredrar du att åka längdskidor finns det flera spår att välja mellan, både naturliga och konstsnöspår. Oavsett om du vill staka dig fram i lugnt tempo eller ha stenhård motion i spåret finns något som passar. Flera av spåren har belysning så det går att åka skidor även efter mörkrets inbrott.

Skidåkning för barn

På Vilsta skidstadion finns en skidskola där man fokuserar på utförsåkning. Skidskolan anordnas av Tunafors slalom och fokus ligger på att lära sig genom att ha roligt.


En pojke och en kvinna som åker pulka på mage ned för en backe. En flicka står på knä i bakgrunden och tittar på.

Fotograf: Micke Sandström

Hyra skidor och skidutrustning

Åker du bara skidor ett par gånger per säsong kan det vara en bra idé att hyra skidor, pjäxor och annan utrustning du behöver. Här kan du hyra eller låna din utrustning.