Neonskylt med texten

Biograf Biostaden

Biograf Biostaden Svenska Bio är en helt nybyggd biograf på Väster i Eskilstuna. Biostaden som invigdes i december 2020 med en av Sveriges största biodukar och åtta salonger.

Biografen som satsat stort

Biostaden i Eskilstuna premiäröppnade julen 2020 och är biografkedjan Svenska Bios mest ambitiösa projekt någonsin. Med åtta salonger och en av Sveriges största biodukar, 175 kvm, kan Biostaden erbjuda sina gäster både ett stort urval av film, och en oslagbar filmupplevelse.

En unik bioupplevelse av högsta kvalitet

I salongerna ryms fem olika typer av fåtöljer, alltifrån klassiska biograffåtöljer, till öronlappsfåtöljer samt eldrivna recliners. ”State of the art”-ljudsystem genomgående och senaste digitala projektionsteknik med laserprojektorer. Salong 1 är utrustad med inte mindre än 12 stycken 18” bashögtalare. Varje salong skiljer sig lite från varandra i färg-, materialval och storlek för att skapa en unik bioupplevelse. Vilken salong blir din favorit?

En stor biosalong i svart och rött

En blinkning till 1920-talet

Biografen är skapad med inspiration av art déco och detaljerna syns i de över tvåtusen meter tyg som klär salongsväggarna. Mellan draperierna syns belysta pilastrar byggda av ljudabsorbenter för att filmupplevelsen ska vara absoluta toppklass. I foajéerna sitter antika vägglampetter och väggarna är panelklädda och målade i dova färger. I ett schackmönstrat tak ligger speglar infällda. Längst in i biografen finns en hyllning till Lasse Åberg och den filmskatt som han skapat. Missa inte att besöka toaletterna som har designats in i minsta detalj.

Kontakt

E-post: info@svenskabio.se

Adress: Kungsgatan 66, 631 21 Eskilstuna

Webb: Filmstaden.se