Homemade bread rustic sourdough, in chef hands

Svart/Verkstan

Bagaren och konditorimästaren Johan Sörberg har en butik i sitt testbageri på gården i Trantorp, strax utanför Eskilstuna.

Försäljning av lokal produkter

När hyllorna är fyllda med färskt bröd är butiken öppen. Då säljs även produkter från grannarna, allt från grönsaker, ägg, kött och korvar till blommor och ost.

Surdegar och kurser

I bageriet används primärt mjöl från Warbrokvarn och han jobbar uteslutande med olika surdegar och så lokala råvaror som möjligt. I mån av tid erbjuds även kurser i bageriet.

Från bagarlandslaget till Hela Sverige bakar

Johan Sörberg har varit coach för svenska bagarlandslaget, jurymedlem i bageri VM och Hela Sverige bakar, skrivit ett flertal böcker om bröd och han är idag delägare i Riddarbageriet och ART Bakery i Stockholm.

Kontakt

Telefon: +46 73-986 44 42

E-post: info@svartverkstan.se

Adress: Stora Hult Trantorp, 635 13 Eskilstuna

Webb: facebook.com/Svartverkstan/