Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Röda gamla timmerstugor i Rademaschersmedjorna

Gamla stadens krukmakeri

Gamla stadens krukmakeri ligger centralt beläget i Rademachersmedjorna. Här kan du handla handgjord keramik som är tillverkad på plats.

Krukmakeriet kan som auktoriserad Infopoint även ge turistinformation och tipsa om flera utflyktsmål i Eskilstuna. Är du sugen på att testa drejning erbjuder Krukmakeriet prova på aktiviteter.

Handgjord keramik och hantverk

Gamla stadens krukmakeri drivs av krukmakerskan Maria Englund. Maria är en av få i Sverige som innehar Mästarbrev i krukmakeri och hon är Sörmlands första mästare inom hantverket. I krukmakeriet säljs förutom Marias keramik även hantverksprodukter som ull, skinn, silverlera, stöpta ljus mm.

Prova på drejning

Gamla stadens krukmakeri erbjuder möjligheten att prova på att dreja, både enskilt och i grupp. Kurser, event, möhippor och kalas kan skräddarsys efter önskemål.

Infopoint- Turistinformation i butiken

Gamla stadens krukmakeri är dessutom en auktoriserad Infopoint. Passa på att se och uppleva mer av Eskilstuna med omnejd när du ändå är här! I butiken finns Infopoint där du kan hämta kartor och broschyrer över besöksmål och aktiviteter i trakten samt få hjälp med enklare frågor.

Kontakt

Telefon: +46 70-8794513

E-post: gamlastadenskrukmakeri@gmail.com

Adress: Rademachergatan 42-50, 632 20 Eskilstuna

Webb: Gamla Stadens krukmakeri på Facebook

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.