Röda gamla timmerstugor i Rademaschersmedjorna

Gamla stadens krukmakeri

Gamla stadens krukmakeri ligger centralt beläget i Rademachersmedjorna. Här kan du handla handgjord keramik som är tillverkad på plats.

Krukmakeriet kan som auktoriserad Infopoint även ge turistinformation och tipsa om flera utflyktsmål i Eskilstuna. Är du sugen på att testa drejning erbjuder Krukmakeriet prova på aktiviteter.

Handgjord keramik och hantverk

Gamla stadens krukmakeri drivs av krukmakerskan Maria Englund. Maria är en av få i Sverige som innehar Mästarbrev i krukmakeri och hon är Sörmlands första mästare inom hantverket. I krukmakeriet säljs förutom Marias keramik även hantverksprodukter som ull, skinn, silverlera, stöpta ljus mm.

Prova på drejning

Gamla stadens krukmakeri erbjuder möjligheten att prova på att dreja, både enskilt och i grupp. Kurser, event, möhippor och kalas kan skräddarsys efter önskemål.

Infopoint- Turistinformation i butiken

Gamla stadens krukmakeri är dessutom en auktoriserad Infopoint. Passa på att se och uppleva mer av Eskilstuna med omnejd när du ändå är här! I butiken finns Infopoint där du kan hämta kartor och broschyrer över besöksmål och aktiviteter i trakten samt få hjälp med enklare frågor.

Kontakt

Telefon: +46 70-8794513

E-post: gamlastadenskrukmakeri@gmail.com

Adress: Rademachergatan 42-50, 632 20 Eskilstuna

Webb: Gamla Stadens krukmakeri på Facebook