En kanon med två personer i som färdas på Eskilstunaån, med Fors kyrka i bakgrunden.

Kanotleden i Eskilstuna

Upplev den fantastiska vattenvägen genom Eskilstuna. Kanotleden binder samman Mälaren och Eskilstunaån. Kanotleden går rakt igenom centrala Eskilstuna.

OBS! Eskilstuna kommun avråder från att paddla vid Hyndevads dammar. Se information längre ned på den här sidan.

Paddla genom Eskilstuna

I Eskilstuna är det alltid nära till vattnet. Ån som rinner mellan Eskilstuna och Torshälla lämpar sig väl för paddling. Broarna över Eskilstunaån är låga och med kanot eller kajak kan du paddla rätt igenom stadskärnans myller. Ett annorlunda och roligt sätt att upptäcka staden både som besökare och invånare. Kanske ser du en häger lyfta från en sten eller hör plasket av en bäver som dyker.

Kanotleden startar i Skogstorp

Kanotleden genom Eskilstunas stadskärna är i huvudsak bred och fin. Leden, som börjar i Skogstorp, är av familjekaraktär och lämpar sig väl för nybörjare. Den innehåller fyra landtransporter (lyft) som är ganska lätta, under förutsättning att man har en kanotvagn. Turen avslutas i Torshälla gästhamn efter 4–5 timmar med paus.

Tidigare förbindelse med startplats Gillberganäs (Hyndevads dammar) är ej tillgänglig

Den tidigare förbindelsen från Hjälmaren, är inte längre farbar. Eskilstuna kommun avråder från att paddla kanot vid Hyndevads dammar. Det är väldigt farligt då strömmen blir mycket stark i och med nya dammluckor som skapar en mycket kraftfull ström. Kanotbryggan är borttagen vid Hyndevad och det finns ingen annan lämplig plats för att ta upp kanoten.

Kontakt

Webb: eskilstuna.se