Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

En kanon med två personer i som färdas på Eskilstunaån, med Fors kyrka i bakgrunden.

Kanotleden i Eskilstuna

Upplev den fantastiska vattenvägen genom Eskilstuna. Kanotleden binder samman sjöarna Hjärmaren och Mälaren och rinner rakt igenom centrala Eskilstuna.

OBS! Eskilstuna kommun avråder från att paddla vid Hyndevads dammar. Se information längre ned på den här sidan.

Paddla genom Eskilstuna på ån som förbinder Hjälmaren med Mälaren

I Eskilstuna är det alltid nära till vattnet. Ån som rinner mellan Eskilstuna och Torshälla lämpar sig väl för paddling. Dessutom förbinder den både Hjälmaren och Mälaren. Broarna över Eskilstunaån är låga och med kanot eller kajak kan du paddla rätt igenom stadskärnans myller. Ett annorlunda och roligt sätt att upptäcka staden både som besökare och invånare. Kanske ser du en häger lyfta från en sten eller hör plasket av en bäver som dyker.

Kanotleden etapp 1 - lämplig för nybörjare

Kanotleden genom Eskilstunas stadskärna är i huvudsak bred och fin. Det finns två startställen, Skogstorp eller Gillberganäs badplats. Turen som börjar i Skogstorp är av familjekaraktär och lämpar sig väl för nybörjare. Den innehåller fyra landtransporter (lyft) som är ganska lätta, under förutsättning att man har en kanotvagn. Turen avslutas i Torshälla gästhamn efter 4–5 timmar med paus.

Dammarna renoveras i Hyndevad

OBS! Eskilstuna kommun avråder från att paddla kanot vid Hyndevads dammar. Det är väldigt farligt då strömmen blir mycket starkare i och med de nya luckorna och man riskerar att dras med ner mot den öppna luckan.

Kanotbryggan är borttagen och Eskilstuna kommun avråder alla från att paddla där.

Fotograf (toppbild): Micke Sandström.

Kontakt

Webb: eskilstuna.se

Aktivera kartan genom att hämta koordinaterna för objektet i appens inställningar