Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

En kanon med två personer i som färdas på Eskilstunaån, med Fors kyrka i bakgrunden.

Kanotleden i Eskilstuna

Upplev den fantastiska vattenvägen genom Eskilstuna! Det är något särskilt att glida fram nära vattenytan och känna lugnet fylla kroppen. Samtidigt sprider sig en känsla av äventyr. Kanske får du syn på en bäver, eller en vacker häger. Att paddla längs kanotleden en solig dag passar dig som gillar att vara i naturen, och som uppskattar att röra på dig.

Paddla genom Eskilstuna på ån som förbinder Hjälmaren med Mälaren

I Eskilstuna är det alltid nära till vattnet. Ån som rinner mellan Eskilstuna och Torshälla lämpar sig väl för paddling. Dessutom förbinder den både Hjälmaren och Mälaren. Broarna över Eskilstunaån är låga och med kanot eller kajak kan du paddla rätt igenom stadskärnans myller. Ett annorlunda och roligt sätt att upptäcka staden både som besökare och invånare! Kanske ser du en häger lyfta från en sten eller hör plasket av en bäver som dyker.

Kanotleden etapp 1 - lämplig för nybörjare

Kanotleden genom stan är i huvudsak bred och fin. Det finns två startställen, Skogstorp eller Gillberganäs badplats. Turen som börjar i Skogstorp är av familjekaraktär och lämpar sig väl för nybörjare. Den innehåller fyra landtransporter (lyft) som är ganska lätta, under förutsättning att man har en kanotvagn. Turen avslutas i Torshälla gästhamn efter 4–5 timmar med paus.


Fotograf (toppbild): Micke Sandström.

Kontakt

Webb: eskilstuna.se

Aktivera kartan genom att hämta koordinaterna för objektet i appens inställningar

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.