Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Kastspö

Fiske i Hjälmaren

I Eskilstuna är det nära till bra fiske i Hjälmaren, oavsett årstid. Hjälmaren är Sveriges fjärde största sjö, här kan du fiska gös, abborre, gädda, asp, lake och många fler arter. Att meta från en klippa eller pimpla vid ett nyborrat hål, och hoppas på att fiskelyckan ska ge utdelning det är härligt och rogivande.

Fritt fiske med handredskap

Fisket är fritt för alla i allmänt vatten och i Mellanfjärdens frifiskeområde i Hjälmaren. Men det fria fisket är begränsat både i tid, redskap och redskapsmängd. I hela Hjälmaren gäller dessutom fritt handredskapsfiske.

Olika fiskarter i Hjälmaren

I Hjälmaren finns 24 fiskarter och signalkräfta. Den vanligaste arten är abborren, men man kan också fiska till exempel; gös, lax, ål, gädda, abborre, öring, karp och siklöja med flera. Tänk på att bara fånga godkänd storlek av gös, för små fiskar ska försiktigt släppas tillbaka i vattnet.
Minimimåtts för gädda är 40 cm och gös 45 cm.

Hyr fiskeutrustning

Har du ingen egen fiskeutrustning? Du hyra utrustning hos Importspecialisten i centrala Eskilstuna som har kastspö för 150 kr/dygn, det finns både inkapslade och med haspelrulle. Du får med en påse med divere fiskedrag och beteslås som du får behålla efter uthyrningstiden.

Länsstyrelsens webbplats finns mer information om fiskeregler för Hjälmaren

Kontakt

Webb: eskilstuna.se