Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Kastspö

Fiske i Hjälmaren

I Eskilstuna är det nära till bra fiske i Hjälmaren, oavsett årstid. Hjälmaren är Sveriges fjärde största sjö, här kan du fiska gös, abborre, gädda, asp, lake och många fler arter. Att meta från en klippa eller pimpla vid ett nyborrat hål, och hoppas på att fiskelyckan ska ge utdelning det är härligt och rogivande.

Fritt fiske med handredskap

Fisket är fritt för alla i allmänt vatten och i Mellanfjärdens frifiskeområde i Hjälmaren. Men det fria fisket är begränsat både i tid, redskap och redskapsmängd. I hela Hjälmaren gäller dessutom fritt handredskapsfiske.

Olika fiskarter i Hjälmaren

I Hjälmaren finns 24 fiskarter och signalkräfta. Den vanligaste arten är abborren, men man kan också fiska till exempel; gös, lax, ål, gädda, abborre, öring, karp och siklöja med flera. Tänk på att bara fånga godkänd storlek av gös, för små fiskar ska försiktigt släppas tillbaka i vattnet.
Minimimåtts för gädda är 40 cm och gös 45 cm.

Länsstyrelsens webbplats finns mer information om fiskeregler för Hjälmaren

Kontakt

Webb: eskilstuna.se

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.