Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

hero-bild

Munktellmuseet

På Munktellmuseet i Munktellstaden i Eskilstuna visas 180 år av svensk industrihistoria. Observera att du i nuläget behöver förboka ditt besök.

Besökarna är välkommna att provsitta de gamla fordonen

På Munktellmuseet kan du bland annat se en kopia av Förstlingen, Sveriges första ånglok, och den första svenska traktorn och hjullastaren. Dessutom hittar du världens först serietillverkade ramstyrda dumper med det svenskklingande namnet “GrusKalle”. Som besökare är du välkommen att klättra upp och provsitta de gamla fordonen, gå en guidad visning eller shoppa i den lilla butiken. Under året arrangeras olika evenemang och aktiviteter.

Museet ägs av Volvo

Museet ägs och drivs av Volvo Construction Equipment och har som uppgift att samla, bevara och visa historiska föremål producerade av Munktell, Bolinder-Munktell, Volvo BM, VME samt Volvo Construction Equipment.

Nyheter sommaren 2021

I juni är Munktellsmuseets nya mötesplats klar. Museets café är utbyggt och nu finns även en ny modern receptionen och butik. Munktellmuseet har samtidigt premiär för Volvo Construction Equipments framtidsutställning, där du får lära dig om företagets innovativa teknologier. Prova att köra en dumper i ett stenbrott med hjälp av VR-glasögon, styra en minigrävare eller ta en selfie vid det enorma hjulet till deras största maskin R100.

Infopoint

Munktellmuseet är en auktoriserad Infopoint. Här hittar du kartor och broschyrer över besöksmål och aktiviteter i trakten och kan få hjälp med enklare frågor.

PLACEHOLDER TEXT!

På Munktellmuseet kan du arrangera konferenser i unik miljö

Vill du arrangera en konferens eller middag i en unik miljö är Munktellmuseet platsen för dig. Här finns fina möjligheter för att arrangera konferenser, middagar och företagsevent i den anrika industrihistoriska miljön.

Eskilstuna Convention Bureau hjälper dig att arrangera ditt möte i Eskilstuna

Snabbfakta om anläggningen

Möteslokal: 350 personer
Grupprum: 3 rum
Middag: 350 personer
Läge: 1,2 km till Eskilstuna C

Kontakt

Telefon: +46 16-13 15 23

E-post: munktellmuseet@volvo.com

Adress: Munktellstorget, 633 43, Eskilstuna

Webb: munktellmuseet.com

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.