hero-bild

Munktellmuseet

På Munktellmuseet i Munktellstaden i Eskilstuna mer än 190 år av svensk industrihistoria.

Besökarna är välkommna att provsitta de gamla fordonen

På Munktellmuseet kan du bland annat se en kopia av Förstlingen, Sveriges första ånglok, och den första svenska traktorn och hjullastaren. Dessutom hittar du världens först serietillverkade ramstyrda dumper med det svenskklingande namnet “GrusKalle”. Som besökare är du välkommen att klättra upp och provsitta de gamla fordonen, gå en guidad visning eller shoppa i den lilla butiken. Under året arrangeras olika evenemang och aktiviteter.

Museet ägs av Volvo

Museet ägs och drivs av Volvo Construction Equipment och har som uppgift att samla, bevara och visa historiska föremål producerade av Munktell, Bolinder-Munktell, Volvo BM, VME samt Volvo Construction Equipment.

Interaktiv utställning

Juni 2021 invigdes den nya interaktiva utställningen och museéts café. I Volvo Construction Equipments framtidsutställning får lära dig om företagets innovativa teknologier. Prova att köra en dumper i ett stenbrott med hjälp av VR-glasögon, styra en minigrävare eller ta en selfie vid det enorma hjulet till deras största maskin R100.

Audioguide

Med museets egen audioguide kan du gå en spännande visning i museet på egen hand. Skanna QR-koden med din mobil och ge dig ut i museet på upptäcktsfärd. Totalt finns 15 spännande ljudspår som tar dig igenom dåtid och nutid. Audioguiden är helt gratis och finns tillgänglig på svenska och engelska.

Infopoint

Munktellmuseet är en auktoriserad Infopoint. Här hittar du kartor och broschyrer över besöksmål och aktiviteter i trakten och kan få hjälp med enklare frågor.

Guidade visningar

Munktellmuseet erbjuder guidade visningar för dig som önskar fördjupad kunskap om museets objekt. En visning kan till exempel bestå av en guidad rundtur, filmvisning och testkörning av några motorer, följt av tid för att själv upptäcka mer av museet. Guidade visningar måste bokas i förväg.

Parkering

Det finns flera olika möjligheter till parkering i närområdet. Munkellgaraget är stängt på grund av ombyggnad till och med våren 2024. På den här sidan kan du hitta andra parkeringsplatser i området.

Du som har parkeringstillstånd för rörelsehindrade hittar särskilda parkeringar inne i Munktellstaden.

På Munktellmuseet kan du arrangera konferenser i unik miljö

Vill du arrangera en konferens eller middag i en unik miljö är Munktellmuseet platsen för dig. Här finns fina möjligheter för att arrangera konferenser, middagar och företagsevent i den anrika industrihistoriska miljön.

Eskilstuna Convention Bureau hjälper dig att arrangera ditt möte i Eskilstuna

Snabbfakta om anläggningen

Möteskapacitet: 350 personer
Mötesrum: 3 rum
Middag: 350 personer
Läge: 1,2 km till Eskilstuna C

Kontakt

Telefon: +46 70 - 083 87 92

E-post: munktellmuseet@volvo.com

Adress: Munktellstorget, 633 43, Eskilstuna

Webb: munktellmuseet.com