Sommaren i siffror

Besökare har fortsatt att vända blicken mot Eskilstuna under sommaren 2023.

Sommarstatistik för Eskilstuna 2023

Besökare har fortsatt att vända blicken mot Eskilstuna även i sommar. Trots det oförutsägbara vädret har Eskilstuna bjudit både invånare och besökare på många evenemang och upplevelser under sommaren.

Sålda hotellrum

Det märks bland annat på destinationens antal sålda hotellrum, som förvisso backade med 4 procent jämfört med rekordsommaren 2022 (juni-augusti). Men i jämförelse med jämförbara städer har Eskilstuna stått sig bra i konkurrensen och redovisar ett mindre tapp än många andra städer.

Under pandemin ökade svenskarnas semestrande på hemmaplan. Trots en tunnare plånbok som resultat av den svaga kronan, ökade levnadsomkostnader och inflation, har utlandssemestrande ökat bland svenskarna i sommar. Researrangörsledet vittnar om en ökning för utrikesresor motsvarande 38 procent jämfört med sommarmånaderna under pandemiåren.

Enligt konsultbolaget Annordias augustirapport framgår att 21 av de 25 största städerna i Sverige beskriver ett tapp i beläggning framför allt under juni månad. Eskilstuna sticker ut hakan ordentligt med bibehållen hotellrumsförsäljning under juni jämfört med 2022.

 

Kontakt