David Hofmann blir
Destination Eskilstunas nya VD

David Hofmann har utsetts till ny VD för Destination Eskilstuna AB (DEAB). David har varit tillförordnad VD för DEAB sedan oktober 2022.

David Hofmann har varit VD för det kommunala bolaget Eskilstuna Logistik och Etablering (ELE) sedan 2016. Bolaget har rönt stora framgångar och prisats för sitt arbete som innefattat ett stort antal etableringar i Eskilstuna Logistikpark och Svista industriområde. Etableringar som sammanlagt förväntas generera över 4 000 nya arbetstillfällen i Eskilstuna.

- Genom sin drivkraft, sin förmåga att etablera nätverk och att tillsammans med medarbetare spänna bågen och nå högt ställda mål har David visat att han kan uppnå starka resultat på lång sikt. Jag är övertygad om att Davids erfarenheter från ELE kommer att vara till nytta när han tillsammans med medarbetarna i DEAB bygger vidare och utvecklar bolaget till nästa nivå, säger Bertil Andersson, styrelseordförande Destination Eskilstuna AB.

David Hofmann har varit tillförordnad VD för DEAB senaste sex månaderna och under den korta tiden hunnit utveckla goda relationer med såväl medarbetare som styrelse.

- David har rätt egenskaper och erfarenheter för att leda bolaget. Han har dessutom goda erfarenheter och kunskap om styrelsearbete och hur kommunkoncernen i Eskilstuna leds. David har på kort tid vunnit styrelsens och medarbetarnas förtroende, och vi ser också att det finns flera goda verksamhetssynergier mellan ELE och DEAB, säger Tommy Malm, VD Eskilstuna Kommunföretag.

David Hofmann tillträder rollen som VD för Destination Eskilstuna från och med 8 maj. David kommer även fortsättningsvis att arbeta som VD för Eskilstuna Logistik och Etablering.

- Jag vill tacka för detta förtroende och jag är fantastiskt motiverad och laddad för att tillsammans med det härligt engagerade teamet fortsätta att utveckla det mycket välskötta bolaget, säger David Hofmann, tillträdande VD.

Omslagsbild
På bilden: David Hofmann
Fotograf: Per Groth