Arena i skymning

STIGA Sports Arena blir Volvo CE Arena

STIGA Sports Arena får nytt namn, Volvo CE Arena! Det nya namnet är en överenskommelse mellan Volvo CE och Eskilstuna kommun.

STIGA Sports Arena får namnet Volvo CE Arena

I juni blev det känt att Volvo CE planerar att flytta sitt huvudkontor tillbaka till Eskilstuna. I nästa fas av Volvo CE:s utveckling i Eskilstuna kommer STIGA Sports Arena att döpas om till Volvo CE Arena.

– Volvo CE är ett starkt globalt varumärke och dessutom Eskilstunas mest betydelsefulla företag, både historiskt och idag. Genom arenanamnet befäster vi Volvo CE som en del av Eskilstuna och arenanamnet bidrar till att ömsesidigt stärka Eskilstunas och Volvo CE:s attraktionskraft, säger Jimmy Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Volvo CE har en femårig överenskommelse, där de bidrar med 750 000 kronor årligen till en evenemangsfond i kommunens regi. Totalt ger detta 3,75 miljoner kronor över fem år. I gengäld får Volvo CE namnge arenan och namnet blir Volvo CE Arena.

Namnbytet speglar Volvo CE:s viktiga roll i Eskilstuna

– Vi är mycket stolta över att namnge en av Eskilstunas mest tongivande arenor i hjärtat av Munktellstaden, där Volvo CE har sitt historiska ursprung, säger Melker Jernberg, vd för Volvo CE. Det är viktigt för oss att bidra till ett fortsatt aktivt kultur-och idrottsliv för alla som bor i, arbetar i och besöker staden. Samtidigt så stimulerar det samarbetet med Eskilstuna kommun och där vi genom Volvo CE Arena som landmärke även ökar vår synlighet och närvaro av Volvo CE i Eskilstuna med omnejd.

Det nya namnet Volvo CE Arena börjar gälla vecka sju

Det nya namnet Volvo CE Arena börjar gälla efter godkännande från Kommunstyrelsen den 16 januari. Under en kort övergångsperiod används båda namnen, men under vecka sju byts skyltarna ut och därefter gäller Volvo CE Arena fullt ut. Det vill säga från det att Melodifestivalen arrangeras i arenan.

Eskilstuna kommuns pressmeddelande