Vybild över Klosters kyrka.

Eskilstunas mest fotograferade platser

Mäktiga gamla byggnader, grönskade parker och Mälaren med mängder av små öar och skär. Här listar vi Eskilstunas 10 mest fotograferade platser.

Topp 10 fotoplatser i Eskilstuna

Topplistan är en uppskattning baserad på information från sociala medier och bildtjänsten Mostphotos. Tagga oss gärna på Instagram om du vill att vi delar dina eskilstunabilder vidare @visit.eskilstuna

1. Gamla staden Eskilstuna

Gamla staden sett från å-hållet, är Eskilstunas mest fotograferade vyer. De äldre byggnaderna med sina spegelbilder i olika färger syns ofta i sociala medier. Kanske är det också Eskilstunas vackraste vy?

Vy över Gamla staden i Eskilstuna.

Gamla staden. Foto: Pierre Pocs

2. Klosters Kyrka

Ståtliga Klosters kyrka är en siluett som är synonym med Eskilstuna för många. Har du inte varit inne i kyrkan någon gång? Den är minst lika magnifik på insidan.

3. Sundbyholm med Mälaren

På tredje plats hittar vi Sundbyholm, Eskilstunas skärgård med Mälarens längsta sandstrand och otaliga öar och skär. Här fotograferas allt från norrsken till badande familjer, bröllop och konserter.

4. Parken Zoo

På Eskilstunas största besöksmål har många söta djur och glada barn fastnat på bild genom åren.

5. Fristadstorget

Fristadstorget är lite som Eskilstunas vardagsrum. Både Stadshuset och konstverket Pin Point på Fristadstorget är populära motiv.

6. Rothoffsparken

Rothoffsparken är en av Eskilstunas vackraste platser, en grönskande oas med fina planteringar och lekpark i centrala Eskilstuna.

Rothoffsparken sommartid. Massor av blommor och grönska med en gul byggnad i bakgrunden.

Rothoffsparken. Foto: Therese Andersson

7.Rademachersmedjorna

Rademachersmedjorna blev starten på Eskilstunas industrialisering på 1600-talet och har bidragit starkt till Eskilstunas identitet som industristad.

8. Stadsparken

I hjärtat av Eskilstuna ligger Stadsparken. En omtyckt plats med mycket grönska och populära evenemang som Picnic i Parken. På vårkanten lyser parken upp i rosa när körsbärsblommorna står i blom.

9. Torshälla kyrka

De äldsta delarna av Torshälla kyrka har stått sedan 1100-talet. Kyrkan är en ståtlig byggnad med historiskt värde som drar många objektiv till sig.

gamla trähus och en röd tegelkyrka i bakgrunden

Torshälla kyrka. Foto: Therese Andersson

10. Fors kyrka

Biskopen Eskil, som gett sitt namn åt staden, lät under 1100-talet bygga nuvarande Fors kyrka vid Eskilstunaåns västra strand.