Miniatyrlandskap i form av tågbana

Utflyktsmål nära Eskilstuna

Spenderar du flera dagar i Eskilstuna och vill göra en dagsutflykt? Vi har samlat tips på familjevänliga besöksmål som du når under en timmes resa från Eskilstuna.

Eskilstuna - mitt i Mälardalen

Eskilstunas läge, mitt i Mälardalen, är perfekt för dig som vill kombinera besök på Eskilstunas besöksmål med en dagsutflykt.

Du hinner upptäcka mer av Eskilstuna och närliggande platser om du övernattar på hotell, vandrarhem eller camping. Här finns fina övernattningsmöjligheter, både centralt och mer naturnära.

Miniature Kingdom, Kungsör

Upptäck Sverige i miniatyr i form av modelljärnväg i skala 1:87 på Miniature Kingdom, en cirka 200 kvadratmeter stor anläggning i Kungsör. Här hittar du platser i Sverige, från Abisko ner till Kungsör och Eskilstuna. Det finns alltid något nytt att upptäcka, nya platser och miljöer byggs upp efter hand.

Resa till Miniature Kingdom från Eskilstuna

 • Avstånd från Eskilstuna: 27 km.
 • Transport med tåg: 16 min tåg + 100 meter promenad.
Miniatyrlandskap med tågbana

Miniature Kingdom, Kungsör

Gripsholms slott, Mariefred

I vasaborgen Gripsholm kan du ta del av en fyrahundraårig historia. Här finns landets främsta exempel på gemak från vasakungarnas tid och en av Europas mest välbevarade 1700-tals teatrar. Du hittar även statens porträttsamling med Sveriges kändisar på Gripsholm.

Resa till Gripsholms slott från Eskilstuna

 • Avstånd från Eskilstuna: 50 km.
 • Transport med tåg och buss: 23 min tåg + 17 min buss.

Arsenalen, Strängnäs

Skandinaviens största museum med militärfordon hittar du strax utanför Strängnäs. Utställningen visar fordon som kan ta sig fram både på land och i djupt vatten. Här får du uppleva berättelser, fakta och människoöden medan du ser den tekniska och militära utvecklingen från 1900-talets början till idag. För barnen finns kluriga knep i museets levande utställning.

Resa till Arsenalen från Eskilstuna

 • Avstånd från Eskilstuna: 27 km.
 • Transport med buss: 27 min buss + 5 min promenad.
Barn som tittar på en militär tank.

Arsenalen, Strängnäs

Uteliv och våfflor på Björnön, Västerås

Björnön är ett riktigt paradis för dig som gillar uteliv och aktiviteter i naturen. Här finns höghöjdsbana, mountainbikespår och kajaker och SUP:ar för uthyrning. Vintertid kan du åka pulka i Björnöbacken, långfärdsskridskor på plogade banor i Hässlösundet och längdskidor i spåren ute på isen. Efter aktiviteten kan du mysa med varm choklad och våffla framför brasan i Wåffelbaren.

Resa till Björnögården från Eskilstuna

 • Avstånd från Eskilstuna: 54 km.
 • Transport med tåg och buss: 34 min tåg + 20 min buss.
En hand som håller i en våffla med glass och bär.

Wåffelbaren, Västerås

Sagostigen, Malmköping

Sagostigen är ett familjevänligt besöksmål strax utanför Malmköping. En lantlig idyll där folksagor gestaltas i de små pittoreska husen. För barnen finns även ett lekområde med studsmattor, hoppborg, bilar och annat skoj. Bondgårdens djur betar i hagarna och sommarens teaterföreställningar är mycket uppskattade för barnen.

Sagostigen har öppet under sommarsäsongen.

Resa till Sagostigen från Eskilstuna

 • Avstånd från Eskilstuna: 25 km.
 • Transport med buss: 26 min + 25 min promenad.

Julita Gård, Katrineholm

Julita gård är ett välbevarat storgods från början av 1900-talet som ligger vid sjön Öljaren i Sörmland.

Här finns en vacker herrgårdspark och kulturhistoriska trädgårdar med bevarade originalmiljöer som mejeri, brandstation och tegelbruk.

Barnen kan leka i Pettson och Findus gård, besöka lekstugan, fika på Café Julita skans och gå på familjevisning av Stora huset. Här finns även möjlighet till övernattning i herrgårdsmiljö och Julita Wärdshus med god mat för finsmakaren.

Julita Gård har öppet under sommarsäsongen samt för den årliga julmarknaden och andra temadagar. Herrgårdsparken går att besöka året om.

Resa till Julita Gård från Eskilstuna

 • Avstånd från Eskilstuna: 45 km.
 • Transport med buss från Eskilstuna: 1 tim + 1,5 km promenad.