Silluetten av en skridskoåkare på en isbelagd sjö. Bilden är tagen i solnedgång.

Åka skridskor

Åk skridskor i Eskilstuna - spela ishockey, bandy eller åk långfärdsskridskor.

Skridskoåkning i Eskilstuna

I Eskilstuna kan du åka skridskor på flera olika sätt, och få helt olika upplevelser baserat på val av plats. Spela ishockey eller bandy med kompisarna i ishallen eller glid ljudlöst fram över en frusen sjö. Skridskoåkning är en mångfacetterad aktivitet där de flesta kan hitta något att njuta av.

Isbanor, ishallar och ishockey

Spela ishockey eller bandy i goda vänners lag. Motion, kamratskap och ett roligt tidsfördriv i ett. Har du ett gäng kompisar som är sugna på att spela en period eller två? Ishallen/Sméhallen och Isstadion har ishockeyrinkar både inne- och utomhus, och bandyrink utomhus. Öppettider och annan information finner du nedan under allmänhetens skridskoåkning.

Långfärdsskridskor

Eskilstuna har många vattendrag för den som uppskattar att åka långfärdsskridskor. Ge dig ut på isen en tidig morgon och förundras av den mystiska sång som uppstår när isen krackelerar. Känn farten och vinden som biter i kinderna och njut av din medhavda frukost i stillhet.

Hyra skridskor och annan utrustning

Om du inte åker skridskor regelbundet kan det vara en god idé att låna eller hyra skridskor och tillhörande utrustning. Tänk på hygienen, tvätta och sprita det som går både innan och efter användning.

Skridskor för barnen

Eskilstuna Bandysällskap arrangerar skridskokul där barn får lära sig grunderna med skridskoåkning och sedan ha kul på isen. Här kan man även lära sig grunderna i bandy och spela en match eller två om man vill.