Kvinna som använder sin mobil.

Guidningar och stadsvandringar att gå på egen hand

På den här sidan listar vi kostnadsfria och digitalt tillgängliga ljud- och textguidningar som du kan ta del av med hjälp av din telefon.

Lär dig mer om Eskilstuna och Torshällas historia - utan en fysisk guide

Upptäck mer av Eskilstuna och Torshälla - gå en stadsvandring på egen hand. En passande aktivitet vinter som sommar. Ensam eller tillsammans med vänner och familj. Alltid tillgängligt och behöver inte bokas i förväg.

Torshälla

I Torshälla finns två stadsvandringar du kan ta del av på egen hand. En byggnadshistorisk vandring som består av en enkel PDF med information om några av Torshällas äldsta byggnader. Samt en ljudguidning som du kan lyssna på med hjälp av din mobiltelefon. Ljudguidningen gör nedslag vid Kvarnfallet, Husberget, Holmberget, Slussarna och i Krusgårdsparken.

Sundbyholm, Sigurdsrisningen och andra runstenar

Packa picknickkorgen och ge dig ut på en cykeltur från Eskilstuna till Sundbyholm och se några av Eskilstunas runstenar på vägen.

Väl på plats i Sundbyholm finns en digital ljudguidning som du kan lyssna på med hjälp av din mobiltelefon. Det finns dessutom ett kapitel anpassat för barn och unga.

Centrala Eskilstuna

I centrala Eskilstuna kan du gå Kentpromenaden - ett tidfördriv att dö för. Berättelsen om Sveriges största rockband, gestaltad på platsen där allt en gång började. Guidningen finns i appen Promenad.