Glad flicka åker rutschkana i Parken Zoo

När barnen får bestämma

Blir det hemester även i år? Lugn, i Eskilstuna och Västerås finns många platser där du tillsammans med barnen kan ladda batterierna och njuta av att vara utomhus.

Hemestra i Eskilstuna och Västerås

På den här sidan tipsar vi om platser i omgivningarna kring Västerås och Eskilstuna där du kan få en fin upplevelse med barnen och skapa härliga semesterminnen.

Kungsbyns djurpark, Västerås

Kungsbyns djurpark är en rolig plats för barn och lärorik för vuxna. På Kungsbyn får du uppleva djuren på nära håll. Alla djur som går att klappa, får du klappa. Alla djur som du brukar vara lite skraj för, får du komma nära. Du får träffa allt från lemurer och kameler till fågelspindlar och nätpyton. En dag på Kungsbyn är en dag du aldrig glömmer!

En flicka och en pojke klappar en lemur

Vallby Friluftsmuseum, Västerås

Ett av Sveriges största friluftsmuseum, ett Västmanland i miniatyr. Du är välkommen att promenera runt på området, titta på djur, byggnader och trädgårdar. Testa den nya banan för käpphästar. Hinder och hästar finns i stallet. Har du egen käpphäst är den självklart välkommen.

Systrarna på Gaggeska Gården håller öppet i restaurang & café. Det går också bra att ta med egen picknickkorg. Det finns sittplatser med bord lite här och där på området och det finns stora ytor för de små att leka på.

Gammaldags klädd kvinna tvättar kläder i en plåtbalja, en liten blond flicka tittar på.

Parken Zoo, Eskilstuna

Med exotiska djur, svalkande bad och fina lekplatser är Parken Zoo i Eskilstuna det självklara utflyktsmålet för stora och små. Träffa sällsynta, djur från hela världen och få närkontakt på riktigt med tama och vilda djur i Lilla Zoo. Känn pirret i magen när åker karusell i nöjesparken. Plaska loss ordentligt och svalka dig i parkens stora utomhusbad. Ta med egen matsäck eller köp något gott i matserveringarna.

Vill du uppleva mer? Stanna över natten på den fyrstjärniga campingplatsen eller boka ett hotellpaket, med zoobesök inkluderat, på någon av stadens hotell.

Liten pojke sitter bredvid svarta kaniner.

Träffa kossor hos Magdakullan, Näshulta

Upplev en lantlig idyll på gården Magdakullan utanför Eskilstuna. En utflykt till Magdakullan är en upplevelse för hela familjen. Här har man uppfödning av lantrasen rödkullor och på gården finns restaurang, café, gårdsbutik och loppisen Magda NK. Låt barnen säga hej till kossorna och njuta av lugnet på landet.

Rödkulla i närbild i kohagen med andra kossor bakom.