Om Volvo CE Arena

Arenan är cirka 15 600 kvadratmeter och är delbar för att få fler användnings­områden. Det finns fyra fullstora träningsplaner (20x40 meter) varav två finns i A-hallen. Dessa kan användas som en stor (40x80 meter) eller delas av med en ridåvägg.

Hall A - Arenahallen

En stor plan som uppfyller internationella krav för handboll (24 x 46 meter). Hallen är utformad så att den med hjälp av teleskopläktare på 3 sidor och ridåvägg kan omvandlas till 2 mindre träningsplaner för handboll, innebandy och basket med mera som uppfyller måttbokens krav på utrymme. Det finns plats för totalt 3 700 sittande åskådare vid match med nationella och internationella krav.

A-hallen kan även fungera som konsertlokal för ca 4 000 gäster eller som mässlokal för ca 2 000 gäster. Golvyta utan läktare 43 x 56 meter (2 400 m2). Golvyta med läkare 26 x 47 meter (1 200 m2).

Hall B – Basket- och handikappidrottshallen

Hallen har en plan med måtten 20 x 40 meter och läktare med 500 stolar. Planens mått möjliggör basket, handboll, volleyboll och innebandy på nationell nivå. Med ett rymligt mått vid sidan av planen finns också plats för aktiva rullstolsburna idrottare. Trägolv enligt uppställda krav för basketboll.

Hall C – Skolgymnastikhallen

Även denna plan, 20 x 40 meter, kan användas för nationella tävlingar i handboll, basket och innebandy. Den är dessutom utrustad med fast inredning för skolgymnastik. Möjlighet finns att dela hallen med en enkel ridå.

I den öppna foajén runt spelplanen rör man sig och syns, upp till balkongens platser eller ner på läktarens platser, eller runt arenan för att köpa något att äta eller dricka, eller stå och titta på matcher och träningar.

I anslutning till arenahallen finns utrymmen för media, samlingslokaler samt klubbutrymmen.

Arenan är placerad i Munktellstaden i centrala Eskilstuna med god tillgänglighet och kommunikationer. I närområdet finns konsert- och teaterarenan Lokomotivet, Munktellbadet, hotell och restauranger och med en promenad på 10-15 minuter finns tågstationen, stadskärnans butiker och restauranger.