STIGA Sports Arena blir Volvo CE Arena

STIGA Sports Arena byter namn till Volvo CE Arena. Namnet är resultatet av en samverkansöverenskommelse mellan kommunen och Volvo Construction Equipment (Volvo CE) som innebär att Volvo CE betalar ett årligt belopp till en evenemangsfond.

En fasad av tegel och glas med texten Volvo CE Arena i versaler.

OBS! Bilden är ett montage.

I juni tillkännagavs att Volvo CE flyttar tillbaka sitt huvudkontor till Eskilstuna. Nu tas nästa steg i Volvo CE:s satsning i Eskilstuna genom att STIGA Sports Arena byter namn till Volvo CE Arena.

– Volvo CE är ett starkt globalt varumärke och dessutom Eskilstunas mest betydelsefulla företag, både historiskt och idag. Genom arenanamnet befäster vi Volvo CE som en del av Eskilstuna och arenanamnet bidrar till att ömsesidigt stärka Eskilstunas och Volvo CE attraktionskraft, säger Jimmy Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Mycket stolta

Samverkansöverenskommelsen innebär att Volvo CE årligen avsätter 750.000 kronor till en evenemangsfond i kommunens regi, vilket bedöms vara marknadsmässigt i förhållande till jämförbara samverkansöverenskommelser i Sverige. Överenskommelsen gäller i fem år med möjlighet till förlängning. Det innebär ett bidrag motsvarande 3,75 miljoner kronor för hela avtalsperioden. I gengäld får Volvo CE namnsätta arenan och namnet blir Volvo CE Arena Eskilstuna.

– Vi är mycket stolta över att namnge en av Eskilstunas mest tongivande arenor i hjärtat av Munktellstaden, där Volvo CE har sitt historiska ursprung, säger Melker Jernberg, vd för Volvo CE. Det är viktigt för oss att bidra till ett fortsatt aktivt kultur-och idrottsliv för alla som bor i, arbetar i och besöker staden. Samtidigt så stimulerar det samarbetet med Eskilstuna kommun och där vi genom Volvo CE Arena som landmärke även ökar vår synlighet och närvaro av Volvo CE i Eskilstuna med omnejd.

Utvecklar besöksnäringen

STIGA Sports Arena fick sitt namn i samband med invigningen av arenan 2017, men företaget har sedan något år tillbaka fört dialog med kommunen för att avsluta överenskommelsen.

– Vi vill tacka STIGA Sports för gott samarbete och är glada över att vi tillsammans med Volvo CE får goda möjligheter att vidareutveckla vår fina arena och Eskilstuna som evenemangsstad. Det bidrar i sin tur till att utveckla besöksnäringen och därmed även stärka Eskilstunas attraktivitet, säger Marie Svensson (S), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Det nya namnet Volvo CE Arena gäller från att beslut fattas i Kommunstyrelsen den 16 januari. Under en övergångsperiod vecka 3-6 kommer båda namnen användas eftersom flera evenemang redan bjudit in besökare med det gamla arenanamnet. Under vecka sju byts skyltarna ut och därefter gäller Volvo CE Arena fullt ut, det vill säga från det att Melodifestivalen arrangeras i arenan.