Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Köpmangatan i Gamla staden

Shopping i Gamla Staden

Att shoppa och strosa i butiker i Gamla Staden i Eskilstuna är en mysig och genuin upplevelse. De vackra byggnaderna, små gränderna och historiens vingslag ger en speciell atmosfär.

En härlig mix av småbutiker

I Gamla Staden finns en härlig mix av småbutiker med unikt handplockat sortiment, allt från lokala delikatesser, souvenirer, märkeskläder och antikviteter till välfyllda interiörbutiker. Här kan alla i familjen hitta något att ta med sig hem. Under året arrangeras olika evenemang i Gamla Staden, såsom marknader av olika slag.

Godis i Eskilstuna Delikatesshandel

Fotograf: Micke Sandström

Mat och fika

Om magen börjar kurra och du är i behov av en paus medan du befinner dig i Gamla Staden finns det flera mysiga och populära kaféer och restauranger att välja mellan. Sommartid kan du även njuta av en kall dryck på uteserveringar med Eskilstunaån som närmaste granne.

Skönhetssalonger

Känner du ytterligare behov av rekreation finns det även ett utbud av olika skönhetssalonger; spa, hår- & hudvård, naglar och massage.

Spår av medeltiden

”Långa Gatan” fanns redan på medeltiden och då färdades här pilgrimer på väg till Johanniternas kloster. Idag heter den Köpmangatan och finns i Gamla Staden.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.