Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Familj som fiskar på en brygga

Fiske i Mälaren

I Eskilstuna är det nära till bra fiske i Mälaren, oavsett årstid. Mälaren är Sveriges tredje största sjö, här kan du fiska efter gös, abborre, gädda och många fler arter. Att en varm sommardag ligga på en brygga och hålla ett halvt öga på ett flöte, eller med några goda vänner sitta på isen och dela en termos kaffe i jakten på gammelgäddan, det är livsnjuteri på hög nivå.

Fritt fiske med handredskap

Fisket i Mälaren är fritt för alla både för svenska och för utländska medborgare. Men det gäller enbart handredskapsfiske.

Olika fiskarter i Mälaren

Det finns 32 kända arter i Mälaren. Den vanligaste arten är abborren, men du kan också fiska till exempel; gös, lax, ål, gädda, öring, karp och siklöja med flera. Tänk på att bara fånga godkänd storlek av gös, för små fiskar ska försiktigt släppas tillbaka i vattnet.
Minimimått för gädda är 40 cm och gös 45 cm.

Hyr fiskeutrustning

Har du ingen egen fiskeutrustning? Du kan hyra utrustning hos Importspecialisten i centrala Eskilstuna som har kastspö för 150 kr/dygn, det finns både inkapslade och med haspelrulle. Du får med en påse med div fiskedrag och beteslås som du får behålla efter uthyrningstiden.

Länsstyrelsens webbplats finns mer information om fiskebestämmelser för Mälaren

Kontakt

Webb: eskilstuna.se