Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Näckros

Fältstationen Rördrommen

Fältstationen Rördrommen ligger cirka en kilometer söder om Söderfjärdens naturreservat och har en rik flora och fauna - en perfekt plats för fågelskådning.

Ett av Europas kärnområden för rördrom

Fältstationen ligger vid Sörfjärden mellan Eskilstuna och Strängnäs. Mälarlandskapet bjuder på en mångfald av kultur och natur. Slättbygderna runt denna långgrunda mälarvik präglas av så väl småjordbruk, herresäten och storgods. Sörfjärden blev februari 2002 skyddat av FN och utgör ett av Europas kärnområden för rördrom. Rördromstornet är anpassat för dig med funktionsvariationer.

Fältstationen driv av olika föreningar

Fältstationen drivs ideellt av naturskyddsföreningarna och de ornitologiska föreningarna i Eskilstuna och Strängnäs samt Eskilstuna Biodlareförening. Verksamheten drivs i samarbete med Studiefrämjandet.

Kontakt

E-post: info@rordrommen.nu

Webb: rordrommen.nu

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.