Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Ett gult utedass med tre röda dörrar.

Utedassmuseet

Inne på gården bakom den kulturmärkta handelsgården Tingsgården i Eskilstuna ligger Sörmlands enda utedassmuseum. Tre utedass som är inredda av tre lokala Eskilstunaprofiler.

Handelsgården Tingsgården med utedassmuseum

I Gamla staden i Eskilstuna ligger den kulturmärkta handelsgården Tingsgården med tre utedass som numera är museum. När fastigheterna vid Köpmangatan skulle restaureras i slutet av 1980-talet beslutade man att utedassen skulle bevaras och Sörmlands enda utedassmuseum kom till.

Utedass inredda av lokala profiler

De tre utedassen fick personlig inredning av tre lokala profiler - skådespelerskan Lisa Husin, kulturprofilen Carl Braunerhielm och dåvarande landshövdingen Ivar Nordeberg. Utedassmuseet som är ett annorlunda inslag i Eskilstunas museiutbud kan besökas året runt.

Utedass inrett av Eskilstuna profilen Carl Braunerhielm.

Utedass med inredning av Kulturprofilen Carl Braunerhielm.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.