Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Lagersberg säteri , museum Eskilstuna

Lagersbergs säteri

Lagersbergs säteri bjuder på en spännande historia och är en av Sveriges bäst bevarade Karolinergårdar.

Naturskönt museum

I utkanten av Eskilstuna ligger säteriet naturskönt med en fruktträdgård och gräsytor som inbjuder till picknick. I trädgården visas en fotoutställning som kan ses året runt. Visningar av säteriet kan bokas året om.

Sommaröppet med visningar

Under sommaren kan man gå en guidad visning i huvudbyggnaden och statarbostaden. I en av flyglarna finns en liten butik och ett sommarcafé med hembakat.

OBS! Med anledning av covid-19 och för att ta hänsyn till varandra så begränsas visningarna till högst 10 besökare per visning. Det går inte att förboka sin plats på visningen, men extravisning kommer att ges vid händelse av full grupp. Vidare är även butiken och caféet stängt av samma anledning - men ta gärna med er egen fika!

Sommarkonserter

Sommartid arrangerar Scenkonst Sörmland konserter på säteriet, under temat Musik på Sörmländska Slott och Herresäten.

Gå på egenguidning

Om du inte kan gå på en av de guidade visningarna så kan du gå på egenguidning! Det finns informationsblad med karta att låna, för att guida dig själv på egen hand utomhus. Du hittar de informationsbladen utanför köksflygeln, eller så kan du läsa den digitalt.

Interiör bild, guidning Lagersbergs säteri

Fotograf: Micke Sandström

Kontakt

Telefon: + 46 16 710 23 75

E-post: stadsmuseet@eskilstuna.se

Adress: Lagersbergs säteri 3, 632 36 Eskilstuna

Webb: eskilstuna.se