Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Köpmangatan, Gamla staden i Eskilstuna

Stadsvandring i Gamla staden

En vandring i Eskils Tuna är en bokningsbar guidning för grupper. Turen passar dig som är intresserad av historia och bokas via Eskilstuna Tourist Information.

En vandring i Eskils Tuna – Gamla staden

Följ med oss på en vandring från 1000-talet till idag. Från missionären S:t Eskil via Pilgrimerna och Johanniterna till Gustav Vasa, Slottet – Eskilstuna Hus, Köpmangatan och Tingsgården.

Var fick hovet sin första fisk ifrån? Var låg Eskilstunas första lasarett? Var kunde man handla delikatesser och reparera cykeln? Vem var Sveriges första kvinnliga fotograf? Vem var ”Snusberg” och vad donerade egentligen Jeanette Zetterberg? Nyfiken? Följ med på en intressant och lärorik vandring. Vandringen startar vid Eskilsmonumentet på Klostergatan.

Information om guidningen

  • Vandringen är cirka en och en halvtimme lång.
  • Kostnad 3750 kr inkl. moms, (3000 kr ex moms). Priset gäller för grupper upp till 25 personer, överstigande antal debiteras 94 kr inkl. moms ( 75 kr exkl. moms) per person. Max 40 personer per guide.
  • Bokas via Eskilstuna Tourist Information.

Kontakt

E-post: info@visiteskilstuna.se

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.