Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Hand som fyller öl i ett ölglas från gammaldags ölkran.

Öl i sinne, öl i minne - en ölguidning i Eskilstuna

Följ med på en guidning i Eskilstuna på temat öl, från Munktells mekaniska verkstad till Eskilstuna Ölkultur.

En vandring genom Eskilstunas ölhistoria

Följ med på en vandring genom Eskilstuna i ölets tecken. Under vandringen får du kortfattad historik, berättelser och kuriosa om och kring ölets historia i Eskilstuna.

Under 1600-talet odlades humle vid Eskilstuna slott, men varför gjorde man det? Och hur kommer det sig att man under 1800-talet bryggde öl vid Munktells mekaniska verkstad? Vi tar vägen förbi Törstiga gränden, där köerna en gång i tiden ringlade långa.

Guidningen är bokningsbar för grupper och kan med fördel kombineras med ett besök på det lokala bryggeriet Eskilstuna Ölkultur. Startplats för guidningen är Fors kyrka och plats för avslut är Eskilstuna Ölkultur.

Information om guidningen

  • Guidningen är runt 1,5 timme lång.
  • Kostnad 3750 kr inkl. moms (3000 kr exklusive moms). Priset gäller för grupper upp till 25 personer, överstigande antal debiteras 94 kr inklusive moms (75 kr exklusive moms) per person.
  • Max 40 personer per guide.
  • Guidningen bokas via Eskilstuna Tourist Information.

Kontakt

E-post: info@visiteskilstuna.se

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.