Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Småstaden Torshälla. Små hus i olika färger.

Guidning av Torshälla

Guidning av Torshälla finns som bokningsbar guidning för grupper och som digital ljudguidning. Båda guidniningarna tar dig genom Torshällas långa och händelserika historia.

Upptäck den 700-åriga staden Torshälla

2017 firade Torshälla 700 år som stad. Platsen har en lång och spännande historia att ta del av.

Digital ljudguidning av Torshälla

I slutet av juni 2020 lanserades en sprillans ny ljudguidning i Torshälla som du kan lyssna på digitalt. Allt du behöver är en telefon! Ljudguidningen gör nedslag vid Kvarnfallet, Husberget, Holmberget, Slussarna och i Krusgårdsparken.

Guidning för grupper (med fysisk guide)

Gå med en guide som berättar om dagens Torshälla och om stadens långa historia; allt ifrån stadsprivilegierna 1317, kyrkan och dess kalkmålningar där i synnerhet en är väldigt speciell, det medeltida tornuret, Bellman och Torshälla, den förödande stadsbranden, de välbevarade fängelsecellerna och Bergströmska gården med sitt hembygdsmuseum. Vilka personer har varit med att sätta Torshälla på kartan? Vilken betydelsen hade och har ån?

Information om guidningen av Torshälla för grupper

  • Vandringen är cirka en timme lång.
  • Kostnad 1963 kr inkl. moms (1570 kr exkl. moms). Priset gäller för grupper upp till 25 personer, överstigande antal debiteras 94 kr inkl. moms ( 75 kr exkl. moms) per person. Max 40 personer per guide.
  • Vandringen startar vanligtvis på Rådhustorget i Torshälla.
  • Guidningen bokas via Eskilstuna Tourist Information.

Kontakt

E-post: info@visiteskilstuna.se

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.