Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

En man och en kvinna står framför Sigurdsristningen

Guidning av Sigurdsristningen i Sundbyholm

Låt en guide berätta om den fantastiska, 1000-åriga Sigurdsristningen i Sundbyholm, ett av Sveriges förnämsta fornminnen och unik i sitt slag i Sörmland. Bokningsbar för grupper.

Den mäktiga Sigurdsristningen

Hör om den mäktiga fru Sigrid, om vad ristningens runor berättar för oss, vad det är bilderna ovan runraden visar och från vilken saga de är hämtade – en saga som redan var gammal när ristningen gjordes, men som fortsatt fascinera in i modern tid och som troligen är bekant för de flesta av oss än idag.

Information om guidningen

  • Guidningen vid Sigurdsristningen är cirka 45 minuter lång.
  • Kostnad 1963 kr inkl. moms (1570 kr exkl. moms). Priset gäller för grupper upp till 25 personer, överstigande antal debiteras 94 kr inkl. moms ( 75 kr exkl. moms) per person. Max 40 personer per guide.
  • Bokas via Eskilstuna Tourist Information.

Ljudguidning

För dig som hellre upptäcker Sigurdsristningen på egen hand finns historien om Sundbyholm (där Sigurdsristningen ligger) att lyssna till i ljudappen IZI Travel. Guidningen finns på svenska och engelska.

Kontakt

E-post: info@visiteskilstuna.se

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.