Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Cyklister i Torshälla

Cykelguidning Eskilstuna - Torshälla

Från Eskilstuna till Torshälla på två hjul är en bokningsbar cykelguidning för grupper. Arrangör är Destination Eskilstuna och Eskilstuna Tourist Information.

Från Eskilstuna till Torshälla på två hjul

Följ med på en miljösmart cykelguidning som tar dig från Rothoffsparken i Eskilstuna till kulturstaden Torshälla som fyllde 700 år som stad 2017. Vi följer Eskilstunaåns slingrande vattenspegel och möter industrihistoria, natur, kultur och framtidsarv på vår väg mot Torshälla.


Från industristad via våtmark och naturreservat till 700-årig kulturstad

Från Rothoff och Munktell tar vi oss förbi stadens prunkande stadsodling innan vi cyklar vidare till Nordens största anlagda våtmark och hänförs av fågellivet. Om vädret är fint kan vi få en glimt av Sveriges första återbruksgalleria ReTuna. Vi förundras över de 200-åriga ekarna i Ekbackens naturreservat innan vi kommer fram till Torshällas kulturrika omgivningar. Cykelturen avslutas vid Byxhörnan i Torshälla där stadens män filosoferade i början av 1900-talet och här vi njuter av utsikten över Tors bockar och Holmberget.

Passa på att upptäcka vackra Torshälla på egen hand efter avslutad guidning

Cykelguidningen avslutas i Torshälla så att du kan utforska och upptäcka mer på egen hand.

Information om guidningen

  • Cykelguidningen tar cirka en och en halvtimme.
  • Kostnad 3750 kr inkl. moms, (3000 kr exkl moms) (cyklar ingår ej i priset). Max 20 personer per guide.
  • Guidningen bokas via Eskilstuna Tourist Information.

Kontakt

E-post: info@visiteskilstuna.se

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.