Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Interracial children having fun at park during summer vacation

Lekparken Upptäckten

Lekparken Upptäckten är en lekplats som ska stimulera till nyfikenhet inom teknik och fysik i centralt belägna Rinmansparken i Eskilstuna.

Inspirerad av den lokala forskaren Sven Rinman

Lekparken Upptäckten är inspirerad av den lokala forskaren och uppfinnaren Sven Rinman som var aktiv under 1700-talet. Lekparkens syfte är att stimulera barnen till egen upptäckt och är uppbyggd så att barnen kan leka sig till enklare kunskaper inom teknik och fysik.

Några av parkens lekanordningar är en forsränning med olika typer av fördämningar, klätternät, gungor, balansgång och roliga sätt för barnen att kommunicera genom rör som finns dragna i parken. Parken är ett populärt utflyktsmål för barn i Eskilstuna kommun och är byggd för att klara av stora barngrupper.

Kontakt

Adress: Rinmansparken, 632 20 Eskilstuna

Webb: eskilstuna.se

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.