Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

En turkos el porsche

GTR Motorpark

GTR Motorpark i Gröndal strax utanför Eskilstuna är Sveriges första och enda gröna motorpark.

Racingdrömmar, evenemang och gröna möten

Visionen om GTR Motorpark föddes med drömmen om att bli framtiden för svensk motorsport. Trots att mycket arbete fortfarande återstår, finns redan en bana som håller internationell standard i bruk. Prins Carl Philips Racingpokal, en av sveriges största karttävlingar för unga talanger går av stapeln här, vilket vittnar om banans höga kvalitet. Det bådar gott inför framtiden, där ett av målen är att kunna arrangera internationella motortävlingar.

Anläggningen är dock inte bara tänkt som en plats för att se eller åka fordon i hög hastighet. Här växer också en stor eventyta fram, med plats för tusentals besökare. Ett företagshotell och en konferensanläggning ryms också i planerna för framtiden.

Världens mest miljövänliga motorpark?

På GTR Motorpark har miljön varit i fokus sedan planeringsstadiet. Det miljövänliga tänket genomsyrar hela verksamheten. Till exempel så använder man sig i största mån av förnybar solenergi och grunden under banorna är byggda på återvunna schaktmassor. Stor energi har också lagts på att bevara det vackra skogsparti som omger området.

Återvunna betongunderlag

Återvunna betongunderlag

Kontakt

E-post: info@gtrmotorpark.se

Webb: GTR Motorpark

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.