hero-bild

GTR Motorpark

GTR Motorpark i Gröndal strax utanför Eskilstuna är Sveriges första och enda gröna motorpark.

Racingdrömmar, evenemang och gröna möten

Visionen om GTR Motorpark föddes med drömmen om att bli framtiden för svensk motorsport. Trots att mycket arbete fortfarande återstår, finns redan en bana som håller internationell standard i bruk. Prins Carl Philips Racingpokal, en av sveriges största karttävlingar för unga talanger går av stapeln här, vilket vittnar om banans höga kvalitet. Det bådar gott inför framtiden, där ett av målen är att kunna arrangera internationella motortävlingar.

Anläggningen är dock inte bara tänkt som en plats för att se eller åka fordon i hög hastighet. Här växer också en stor eventyta fram, med plats för tusentals besökare. Ett företagshotell och en konferensanläggning ryms också i planerna för framtiden.

Världens mest miljövänliga motorpark?

På GTR Motorpark har miljön varit i fokus sedan planeringsstadiet. Det miljövänliga tänket genomsyrar hela verksamheten. Till exempel så använder man sig i största mån av förnybar solenergi och grunden under banorna är byggda på återvunna schaktmassor. Stor energi har också lagts på att bevara det vackra skogsparti som omger området.

Återvunna betongunderlag

Återvunna betongunderlag

Modern multipark för möten i racing- och naturmiljö

GTR Motorpark är valet för den som kan behöva stora ytor i sportig miljö – den grusade depån med en scen motsvarar fem fotbollsplaner och i klubbhuset dukas det upp för 150 middagsgäster. Men här finns också en personlig intimitet som passar för mindre möten på en unik plats. Idag finns en bana som håller internationell standard i bruk där exempelvis Prins Carl Philips Racingpokal, en av Sveriges största karting-tävlingar för unga talanger årligen går av stapeln. Här finns skogsområdet där det arrangeras trailrunning-lopp och det moderna, ljusa klubbhuset i två plan har stor flexibilitet – här finns teknik och ytor att öppna upp för både mässevenemang och möten.

En grupp människor sittande i ett stort rum som tittar på någon som har en presentation på en stor skärm. En grön bil står inne i rummet till vänster.

GTR Motorpark ger er ett grönare val och stora mässområden

Anläggningen byggs på återvunna, miljöcertifierade schaktmassor och planen fram till 2030 handlar om hållbara val: som solenergi, smart sortering och sport på icke-fossila bränslen. Parkeringen och mässområdet har en kapacitet på 130 bussar eller 4500 bilar.

Bild som ser ut att vara tagen inne i en restaurang. Förgrunden är suddig men man ser att det är tre personer i bilden. Bakgrunden är skarp med skog och en bana i asfalt synlig.

Jag hjälper dig att arrangera ditt möte i Eskilstuna

Snabbfakta om anläggningen

Möteskapacitet: 200 personer
Mötesrum: 2 rum
Middag: 150 personer
Läge: 11 km till Eskilstuna C

Kontakt

Telefon: +46 70-545 60 61

E-post: info@gtrmotorpark.se

Adress: Avfart 129, Gröndal på E20,

Webb: GTR Motorpark på Facebook