Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Inredningen på restaurang Loftet. Vita kakelväggar, en disk med bakverk och omaka muggar.

Restaurang Loftet ReTuna

På restaurang Loftet i ReTuna Återbruksgalleria i Eskilstuna är hållbarheten i fokus. Här serveras närproducerat och varierat för att minska matsvinnet.

Hållbart koncept på Restaurang Loftet

De smakrika och hållbara måltider som serveras på Restaurang Loftet är tillagade av närproducerade råvaror. Råvarorna köps in från utvalda leverantörer och förädlas i restaurangköket till delikata rätter som sedan serveras. För att minska matsvinnet så säljs värdekassar med överblivna produkter vid dagens slut - miljösmart!

Observera att Restaurang Loftet är nystartat och erbjuder i nuläget café meny och glass, men kommer att utöka menyn senare i sommar.

Köp med dig inredningen hem

En spännande twist är att allt på restaurang Loftet är till salu, och det gäller inte bara ätbara saker. Här kan du även köpa fåtöljen du sitter i, eller koppen du dricker ur.

Ett runt träbord med glasskiva och stolar. På bordet står en vit porslins servis. Bordet och servisen har prislappar..

Inte bara maten är hållbar på restaurang Loftet. Även inredningen är återbrukad och går att köpa med sig.

Kontakt

Telefon: 070-289 65 50

Adress: Folkestaleden 7, 635 10 Eskilstuna

Webb: Restaurang Loftet ReTuna

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.